Hot!

Wat voor vloeren zijn er?

Wat voor vloeren zijn er?

Pvc vloeren:

Van een pvc vloer heb je jaren lang plezier. Ze zijn sterk, krasvast en bestand tegen vocht. Pvc vloeren zijn verkrijgbaar in vele kleuren en dessins. Daar door lijkt het net op echt hout of steen.

 • Sterk en krasvast: pvc vloer is een harde vinylvloer en ook sterke vloer. De vloer is lastig te onderscheiden van hout en steen.
 • Bestand tegen vocht: omdat het goed tegen vocht kan is het makkelijk om in de keuken of badkamer neer te leggen.
 • Weinig onderhoud nodig: omdat het weinig onderhoud nodig heeft is het door alleen met een stofzuiger er overheen te gaan al schoon. Soms met een sopje en onderhoudsmiddel houdt het de vloer mooi en in topconditie.

Om pvc te leggen heb je een goede ondergrond nodig. Dan ben je verzekerd van een prachtig resultaat. Met een dempende ondervloer heb je minder las van het geluid van je hakken, schoenen of poten.

Laminaatvloeren:

Laminaat is amper te onderscheiden van hout of steen, maar veel voordeliger. Het heeft weinig onderhoud nodig en je kan er heel lang van genieten.

 •  Levensecht: tegenwoordig lijkt de dessins levensecht op steen en hout. Het is bijna niet meer te onderscheiden.
 • Voordelige keuze: hout en steen is veel duurder dan een laminaatvloer. Je bent dus veel voordeliger uit .
 • Eenvoudig in onderhoud: het heeft weinig onderhoud nodig. Af en toe een sopje erover heen halen en stofzuigen en dat is al genoeg.

Of je nou een hout-look of een steen-look wilt er is genoeg keuze in laminaat.

Vinylvloeren:

Of ook wel Novilon vloeren genoemd is een duurzame en comfortabele vloer. Je hebt er ook zeker een lange levensduur aan. Er zijn genoeg kleuren en dessins van.

 • Makkelijk in onderhoud: de vloer is makkelijk schoon te maken. Heb je iets geknoeid je kan het er heel makkelijk af halen, gewoon met een doekje en je ziet geen vlekken meer.
 • Lange levensduur: de vloer gaat lang mee. Super lang dus plezier aan en je hoeft er weinig aan te doen.
 • Lekker behaaglijk: zonder schoenen of lekker op je bloten voeten door het huis lopen is geen probleem. Deze vloer past zich aan op de temperatuur van de kamer.

De vloer is erg veelzijdig. Omdat de vloer ook heel goed tegen vocht kan, is de vloer in wel elke kamer te gebruiken. Je moet wel opletten dat er genoeg ondervloer ligt, dan pas heb je het meeste plezier.

Tapijt:

Tapijt is een zachte vloer die een warm gevoel geeft aan je voeten. Er is veel keuze uit kleur, maten, het geeft een geluidsdemping en is op een goede manier stroef.

 • Geluiddempend: door de vezels in het tapijt geeft het een goede geluidsdemping af. Hoe dikker het tapijt is, hoe meer de geluidsreductie is.
 • Ideaal voor trappen: tapijt is een stroeve materiaal. Je glijdt er niet makkelijk over uit, daarom is het fijn is op tapijt op je trap te leggen.
 • Geschrikt voor vloerverwarming: vloerverwarming kan je goed combineren met tapijt. Dat geldt wel vooral voor laagpolig tapijt, maar hoogpolig tapijt kan het ook mee.

Het staat heel mooi en voelt heel goed aan. Vroeger hadden ze veel tapijt in huis liggen, tegenwoordig is dat anders. Tegenwoordig word het sneller alleen nog in de slaapkamers neergelegd. Gelukkig is tapijt nu wel bezig met een comeback!

Tapijt kan je ook gebruiken als karpet. Je hebt het in veel verschillende maten en kleuren.

Karpetten:

Lekker warm en zacht aan de voeten. Het is net als tapijt, alleen dan toch anders. Tapijt leg je door heel je kamer heen en karpetten is een kleiner gedeelte.

Je hebt het in zo veel kleuren, vormen en maten. Net zo veel voordelen als tapijt.

 • Kies karpet: het materiaal, de stijl en formaat zijn de belangrijkste dingen die de functie bepalen.
 • Vormen karpet: er zijn zoveel verschillende vormen mogelijk. Alles mag en kan tegenwoordig, hoe gek je het ook maakt. Combineer verschillende vormen met elkaar.

Een rechthoekige karpet voor een wat bredere ruimte, een vierkante karpet voor een niet vierkante ruimte of een ronde karpet met een rechter iets eromheen. Het kan allemaal. Helemaal naar jou wens is het allemaal te maken.

Marmoleum vloeren:

Marmoleum is de merknaam van Forbo’s linoleum. Het is een stijlvolle en gemakkelijk te onderhouden vloer. Daarom word die vloer tegenwoordig ook sneller gekozen. Het lijkt heel erg op een gietvloer en is van 100% natuurlijk materiaal. Er is heel veel variatie mogelijk met marmoleum vloeren. Heel veel patronen en heel veel kleuren zijn er mogelijk.

 • Natuurlijk product: het bestaat vooral uit natuurlijke en recyclebare producten, waardoor het heel duurzaam en goed product is.
 • Diverse toepassingen: de vloer is vrijwel overal toe te passen. Van slaapkamer tot woonkamer of keuken. Het is makkelijk te reinigen en goed te onderhouden.

Spelen met kleuren en patronen: het is in vele kleuren en patronen verkrijgbaar. Er is daardoor veel variatie mogelijk inde vloeren. Daardoor kan je altijd jou perfecte vloer vinden.

Tags: