Hot!

Algemene informatie over hoofdtelefoons

Algemene informatie over hoofdtelefoons

Er bestaan vele soorten en maten hoofdtelefoons. Tegenwoordig zie je bijna dat elke hoofdtelefoon een bluetooth optie heeft. Dit zorgt ervoor dat je zonder kabel naar je muziek kunt luisteren. De draadloze verbinden wordt gemaakt wanneer beide apparaten op de bluetooth stand staan. Schakel de bluetooth in op je mobiel of laptop en schakel de bluetooth functie in op je hoofdtelefoon. Je zult de hoofdtelefoon zien op je mobiel en hiermee kan je een verbinding maken.

Er bestaan vele soorten hoofdtelefoons en vele merken. Ze zijn allemaal verschillend en elk bedrijf heeft zo zijn eigen specialiteit. Zo zijn de koptelefoons van Sony en Sennheiser uitgeroepen tot beste hoofdtelefoons met het beste geluid. Dit komt omdat deze twee bedrijven extra veel aandacht geven aan het maken van kwaliteit speakers.

Beste eigenschappen van een hoofdtelefoon

Je kunt hoofdtelefoons opdelen in verschillende groepen. Zo heb je de hoofdtelefoons die gebruik maken van een kabel en je hebt hoofdtelefoons die gebruik maken van een bluetooth verbinding. Hoofdtelefoons die beschikken over een kabel hebben over het algemeen een goed geluid en zullen niet leeg gaan omdat ze vaak niet beschikken over een accu. Je moet er wel op letten dat de kabel past in jouw mobiel of ander apparaat. Meeste audiokabel hebben een connector van 3.5mm. Meeste hoofdtelefoons hebben verschillende opties op het apparaat zelf zoals het verstellen van het geluid en het pauzeren of het overslaan van een muzieknummer.

Opties hoofdtelefoons

Meeste draadloze hoofdtelefoons zijn duurder in prijs, dit komt omdat er veel meer techniek bij komt kijken. Je moet denken aan een accu en een NFC-chip die ervoor zorgt dat er een actieve bluetooth verbinding is. Je hebt bij deze hoofdtelefoons dus geen kabeltje nodig. De meeste mensen vinden dit ideaal omdat het kabeltje van een hoofdtelefoon altijd door de war raakt. Je moet er alleen wel aan denken om de accu op te laden voor vertrek, anders heb je kans dat je hoofdtelefoon uit kan vallen. De meeste hoofdtelefoons maken gebruik van de optie noise cancelling. Noise cancelling zorgt ervoor dat je omgevingsgeluid bijna niet meer kan horen. Dit is ideaal voor een optimaal muziek luister moment.

Oor modellen

Je hebt twee verschillende oor modellen. On ear en over ear. On ear betekent dat de kussen op je oren zitten. Wanneer je deze hoofdtelefoon langdurig op houdt zul je last van je oren krijgen. De over ear modellen bieden veel meer verlossing voor je oren. Zo heb je geen druk op je oren tijdens het luisteren van muziek. Beide modellen zijn zowel draadloos als met een kabel beschikbaar. Het maakt niet uit welke je neemt dit is meer een eigen voorkeur.

Mening

Mijn mening is dat je het beste een draadloze over ear hoofdtelefoon kan kopen. Dit komt omdat je niet vastzit aan een kabeltje en het bied veel meer vrijheid voor je hoofd. De over ear is fantastisch als je lang muziek wilt luisteren zonder last je krijgen van je oren en daar ben ik groot voorstander van.


Draadloze oordopjes

De uitvinding van het bluetooth systeem in 1994 heeft de markt van de koptelefoon en de oordopjes helemaal veranderd. We kennen allemaal wel het probleem dat de draadjes van onze koptelefoon en oordopjes in de knoop en door elkaar zitten. Ook al rollen we ze netjes op en doen we de draadjes in onze zak dan raken ze alsnog in de knoop. Super vervelend! Bovendien kan het veel onnodige tijd kosten om de draadjes helemaal uit elkaar halen. Om het gebruiksgemak voor onszelf een stuk makkelijker te maken kunnen we bijvoorbeeld overstappen van de koptelefoons en oordopjes met draadjes naar bluetooth oordopjes. Dit zijn draadloze oordopjes die je vaak in een hoesje kan stoppen om ze niet kwijt te raken en zo vermijd je de knopen in de draadjes van de oordopjes. Bovendien laden ze 9 van de 10 keer ook nog is op in die hoesjes!

tafels

Merken en variabelen

Je hebt verschillende merken en variabelen in de draadloze oordopjes. Je hebt bijvoorbeeld de Airpods van Apple die je kan connecten met je Iphone zodat je via het bluetooth systeem muziek kan luisteren. Apple zorgt ervoor dat het systeem van de oordopjes up to date blijven waardoor je er lang gebruik van kunt maken. Dit klinkt als veel voordelen wat het ook zeker is. Het enige nadeel wat sommige mensen vinden is dat ze bang zijn om ze kwijt te raken omdat ze wat kleiner zijn dan dat je wellicht gewend bent. Naast Apple heb je een grote concurrent in de markt zitten genaamd Samsung. Die kennen we allemaal wel. Samsung is echter ook al langer bezig met het produceren van draadloze oordopjes. Zo hebben zij in juli 2016 hun eerste modellen (Samsung Gear IconX) gelanceerd en zijn ze sindsdien aan het innoveren en verbeteren. Een jaar later kwamen ze met een verbeterde versie: Samsung Gear IconX (2018). Deze versie zou een langere batterij levensduur moeten hebben dan de vorige versie.

In februari 2019 lanceerde Samsung samen met de Samsung Galaxy S10 de Samsung Galaxy Buds en werd vanaf toen een grote medespeler op de draadloze oordopjes markt. Met het vernieuwde design en de verlengde batterijduur gingen ze als warme broodjes over de toonbank. De bovengenoemde merken ken ongetwijfeld al, maar welk merk het ook zeer goed doet is Sony. Met de minder-makkelijk te onthouden naam: Sony WF-1000XM3 staan deze bluetooth oordopjes hoog in de lijst qua kwaliteit. Met een volledig opgeladen batterij gaat de oordopjes maar liefst 6 uur lang mee. Als je accu onderweg toch leeg gaat kan je met 10 minuten oplaadtijd alweer 1,5 uur lang naar je favoriete nummers luisteren.

Voor- en nadelen

Aan elk voordeel zit een nadeel. Natuurlijk zijn bluetooth oordopjes onwijs fijn om te gebruiken omdat je geen last hebt van die vervelende draadjes. Maar het nadeel aan die bluetooth oordopjes is dat ze wel een keer leeg raken, met oordopjes die een draad hebben heb je daar echter geen last van en kan je continu ongestoord naar je favoriete muziek luisteren.