Hot!

Cultuur Mexico

Cultuur Mexico

De Mexicaanse cultuur weerspiegelt de complexe geschiedenis van het land en is het resultaat van de geleidelijke vermenging van de inheemse cultuur (vooral Meso-Amerikaans) met de Spaanse cultuur en andere immigrantculturen. De culturen die zich het eerst in meer dan 10.000 jaar geleden bevonden, werden een van de bakermatten van de beschaving. Tijdens het 300-jarig bewind van de Spanjaarden werd Mexico een kruispunt voor de mensen en culturen van Europa, Afrika en Azië. De regering van onafhankelijk Mexico bevordert gedeelde culturele eigenschappen om een nationale identiteit te creëren. De cultuur van een individuele Mexicaan wordt beïnvloed door hun families, geslacht, religie, locatie en sociale klasse, naast andere factoren. In veel opzichten is het hedendaagse leven in de steden van Mexico vergelijkbaar geworden met dat in de Verenigde Staten en Europa, met provinciale mensen die tradities behouden, meer dan de stadsbewoners.

RELIGIE

Onze Lieve Vrouw van Guadalupe, de patroonheilige van Mexico. De Spaanse komst en kolonisatie bracht het rooms-katholicisme naar het land, dat de belangrijkste religie van Mexico werd. Mexico is een seculiere staat, en de grondwet van 1917 en antiklerikale wetten legden beperkingen op aan de kerk en soms codificeerden staatsinmenging in kerkaangelegenheden. De overheid verstrekt geen financiële bijdragen aan de kerk en de kerk neemt niet deel aan openbaar onderwijs. 95,6% van de bevolking was christen in 2010. Rooms-katholieken zijn 89% van het totaal, van wie 47% het wekelijks kerkdiensten bijwoont . In absolute termen heeft Mexico ’s werelds op één na grootste aantal katholieken na Brazilië. Volgens de telling van de regering van 2000, identificeerde ongeveer 87 procent van de respondenten zichzelf als tenminste nominaal rooms-katholiek. Andere religieuze groepen waarvoor de telling uit 2000 schattingen bevatte, omvatten evangelicals, met 1,71 procent van de bevolking; andere protestantse evangelische groepen, 2,79 procent; leden van Jehovah’s Getuigen, 1,25 procent; “Historische” protestanten, 0,71 procent; Zevende-dags Adventisten, 0,58 procent; De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, 0,25 procent; Joden, 0,05 procent; en andere religies, 0,31 procent. Ongeveer 3,52 procent van de respondenten gaf geen religie aan en 0,86 procent heeft geen religie opgegeven.

TAAL

Hoofdartikel: Talen van Mexico Mexico is het meest dichtbevolkte Spaanssprekende land ter wereld. Hoewel de overgrote meerderheid van de Mexicanen tegenwoordig Spaans spreekt, is er geen de jure officiële taal op federaal niveau. De overheid erkent 62 inheemse Amerindiaanse talen als nationale talen. Sommige Spaanse vocabulaire in Mexico heeft wortels in de inheemse talen van het land, die worden gesproken door ongeveer 6% van de bevolking. Sommige inheemse Mexicaanse woorden zijn normaal geworden in andere talen, zoals de Engelse taal. Bijvoorbeeld, de woorden tomaat, chocolade, coyote en avocado zijn van oorsprong Nahuatl.

SPORT

De traditionele nationale sport van Mexico is Charreria, die bestaat uit een reeks hippische evenementen. Het nationale paard van Mexico, gebruikt in Charreria, is de Azteca. Stierenvechten, een traditie die uit Spanje komt, is ook populair. Mexico heeft de grootste plaats voor het stierenvechten in de wereld – de Plaza México in Mexico-Stad, die plaats biedt aan 48.000 mensen.

KAART MEXICO

Archeologische vondsten wijzen erop dat de vroegste tekenen van het menselijk leven in Mexico dateren van meer dan 20.000 jaar, met bewijs van permanente nederzettingen langs de kustgebieden die dateren uit 1500 voor Christus.

AZTEKEN

Azteken Lang voordat de Europeanen arriveerden, was Mexico de thuisbasis van veel inheemse volkeren, met de Olmec, Maya en krachtige Azteekse culturen het meest opvallend. Helaas waren de Azteken niet opgewassen tegen de militaire vaardigheden en wapens van Hernan Cortes en zijn Spaanse soldaten en werden ze verslagen in 1521, toen de kolonisatie van dit vruchtbare land begon.

DE SPAANSE CONQUISTADORES

De Spaanse conquistadores breidden hun zoektocht snel uit naar verborgen schatten; de inheemse volkeren werden tot slaaf gemaakt en gedwongen tot zware arbeid, en de daaropvolgende zware behandeling, ondervoeding en door Europa geïntroduceerde ziekten hebben 90% van de inheemse bevolking gedecimeerd. De Spanjaarden vonden enorme zilverafzettingen in Mexico; mijnen werden gebouwd en de schat werd teruggestuurd naar Spanje. Nieuws over dit lucratieve nieuwe land verspreidde zich snel en op zoek naar persoonlijke rijkdommen arriveerden kolonisten met honderdduizenden.

RONDREIS MEXICO

Hoewel Mexico-Stad bekend staat om zijn enorme omvang en overmatige vervuiling, betekent dit dat Mexico wordt beloond met een aantal bezienswaardigheden en geluiden. Als een van de grootste steden ter wereld is er een overvloed aan musea, archeologische vindplaatsen, historische gebouwen en levendige markten om een bezoeker maandenlang te bezetten. De keuzes kunnen overweldigend zijn! Mexico’s biodiversiteit is duidelijk een van de attributen waarmee je unieke en ongerepte natuurlijke omgevingen kunt toepassen. Mexico is het land met de meeste biosfeerreservaten in , met 41 biosfeerreservaten die door de UNESCO in de 21 landen zijn aangewezen. Het staat ook in de top vijf van landen over de hele wereld met het grootste aantal biosfeerreservaten.

KLIMAAT

Mexico City weer is verdeeld in twee seizoenen, droog seizoen van november tot april, en het regenseizoen van mei tot oktober. De lente maanden zijn warm, terwijl de zomermaanden vooral laat in de middag kunnen zijn. Dawn in de herfst en winter wordt erg koud, maar met een verbazingwekkend heldere hemel. De temperaturen variëren van 0 ° C in de maanden oktober, november, december en januari tot 32 ° C in maart, april en mei tijdens hoogtemperaturen van een dag.

KOSTEN

Hoewel Mexico-Stad wordt beschouwd als een dure stad in vergelijking met andere steden in Mexico, is het erg goedkoop vergeleken met andere wereldsteden zoals Parijs en Tokio. Desondanks is uw reisbudget afhankelijk van uw levensstijl en manier van reizen, aangezien u voor bijna alles goedkope en dure prijzen kunt vinden. Openbaar vervoer is een van de goedkoopste ter wereld en zou geen probleem vormen voor elk budgetbereik terwijl er veel betaalbare plaatsen om te eten zijn. Aan de andere kant vind je hotels van wereldklasse en chique restaurants met hogere prijzen. Een dagelijks budget voor backpackers voor vervoer en maaltijden moet tussen 70 en 150 peso per dag liggen (USD4-9), met het openbaar vervoer en eten op straatkraampjes, terwijl een comfortabeler budget tussen de 200 tot 500 pesos per dag zou moeten zijn (USD11-28) ) met taxi’s (taxi de sitio zijn duurder en veiliger) of Uber (vaak de voorkeur aan taxi’s als een veiliger en goedkoper alternatief, vooral ’s nachts) en eten bij fatsoenlijke sit-down restaurants. Voor degenen met meer verbruiksgeld, vindt u tal van winkels voor uw dollars, euro’s, ponden, yen … enz.

KOLONISTEN

Na verloop van tijd werden kolonisten gescheiden in twee sociale scheidslijnen; de Criollos (zuiver Spaans bloed) en de Mestiezen (Spaans en inheems bloed). De machtige landbezittende Criollos vocht tegen de Kroon over belastingen en andere impopulaire regels; hun decennialange rebellie was de katalysator voor onafhankelijkheid in 1821 en zij werden vervolgens de heersende klasse van Mexico. Kort daarna veroverde het Texas en verloor het toen in een oorlog met de VS, evenals met heel modern Arizona, Californië, New Mexico, Nevada en Utah; havens werden geblokkeerd door de VS en het Frans; Mexico City werd veroverd door de Fransen; olie werd ontdekt; een revolutie over landhervorming kost 250.000 levens; talrijke opstanden en politieke onrust verwoesten het land; bevolking groeide dramatisch; internationale schulden toegenomen; de economie maakte een comeback en stortte vervolgens in; een aardbeving verwoestte Mexico-Stad; burgeropstanden braken uit in het zuiden; verdachte verkiezingsresultaten en politieke wrok waren en zijn nog steeds de norm – en toch overleeft het.

MEXICO CITY

Modern Mexico is ’s werelds meest bevolkte Spaans sprekende land, en de nationale identiteit wordt weerspiegeld (en gezegend) door de erfenis van de inheemse volkeren, en hun kleurrijke kunst, keukens, dansen, talen en religieuze festivals. Dit land van contrasten is een mekka voor toeristen met overblijfselen van de vele oude culturen verspreid over het land. Duizenden mijlen stranden en de badplaatssteden Acapulco, Cancun en Puerto Vallarta, evenals Cozumel en het schiereiland Baja, hebben van Mexico een van de populairste toeristenbestemmingen ter wereld gemaakt. De enorme metro van Mexico-Stad met zijn hordes mensen (meer dan 21 miljoen), lekker eten, aanstekelijke muziek en Spaanse geschiedenis, is misschien wel de meest fascinerende stad ter wereld.

Tags: