Hot!

BEZIENSWAARDIGHEDEN SURINAME

BEZIENSWAARDIGHEDEN SURINAME

Er is zeker geen tekort aan bezienswaardigheden en attracties voor reizigers naar Suriname en zelfs beter, de attracties zijn zo divers dat er iets is voor elke smaak. Reizigers zijn vaak geïnteresseerd in prachtige natuurlijke omgevingen in het land.

GALIBI NATUURRESERVAAT

Het merendeel van Suriname is bedekt met weelderige groene bossen en natuurreservaten, waardoor het moeilijk is voor sommige reizigers om te kiezen welke regio te bezoeken is. Ongeacht waar reizigers eindigen, moet het natuurreservaat Galibi in het noordoosten van het land dicht bij de top van de route staan. Deze reserve is een van de meest biologisch diverse in de regio, waar veel verschillende soorten fauna en flora zijn. Dit reservaat is wellicht ook bekend om het huis van de reusachtige leatherback zeeschildpad te zijn, die nu een bedreigde soort is. Reizigers die geïnteresseerd zijn in de schildpad zouden het reservaat tussen februari en augustus moeten bezoeken wanneer de schildpadden naar de kust komen om hun eieren te leggen. Het reservaat is ook de thuisbasis van een paar Amerindische dorpen waaruit veel kunstwerken en lokale kunstwerken kunnen worden gekocht.

KASIKASIMA BERG

Kasikasima Berg staat op meer dan 2000 voet en is een van de minder bekende maar even bevredigende bezienswaardigheden in het land. Gelegen in het centrum van Suriname, ongeveer 40 mijl buiten het Amerindische dorp Palumeu, serveert de berg vaak een mooie dagtocht voor reizigers die in het dorp zelf verblijven. Het bereik is echter een bezoek waard in en van zichzelf, vooral voor reizigers die van een uitdagende en krachtige bergbeklimmen genieten. Er zijn verschillende mogelijkheden om te wandelen, trekken en kanoën in het assortiment ook. Avontuurlijke activiteiten terzijde, het bergketen is ook prachtig en degenen die erin slaan om de top te maken, worden beloond met een prachtig panorama.

INDEPENDENCE SQUARE

Een historische plaats in het centrum van de hoofdstad van Suriname, het Onafhankelijkheidsplein, is een gebied in de stad die de vrijheid van het land in 1975 herdenkt. Vandaag is het gebied gevuld met vele andere attracties, waaronder het presidentieel paleis en de omliggende tuinen, veel openluchtmarkten en natuurlijk een levendige en bruisende waterkant. Terwijl het plein geweldig is om door de dag door te gaan, zeggen de meeste reizigers dat het ’s nachts nog magischer is wanneer het door kleine gouden lichten wordt verlicht.

ROOMS-KATHOLIEKE KATHEDRAAL

Een van de grootste houten gebouwen ter wereld, de rooms-katholieke kerk, ook wel de kathedraal van Petrus en Paulus genoemd, is het meest beroemde architectonische monument in Suriname. Gebouwd in 1885, is deze all-houten structuur begrijpelijk raarachtig, maar blijft een stevige eigenschap van het stadscentrum van Paramaribo. Liefhebbers van architectuur en design zullen de ingewikkelde en sierlijke houten snijwerken die in de kerk worden getoond, waarderen. De kathedraal wordt vaak gerenoveerd en gerestaureerd, maar is altijd open voor het publiek – reizigers moeten de onbeduidende steigers nu en dan alleen maar verontschuldigen.

JODENSAVANNE

Gelegen ten zuiden van Paramaribo zijn de ruïnes van de allereerste joodse nederzettingen in het Westelijke Halfrond. Rond 1630 vluchtden Sephardische Joden naar de regio om weg te komen van de Spaanse Inquisitie. In de 1830’s werd het gebied door vuur verwoest en de meeste infrastructuur werd vernietigd. Vandaag is alles wat overblijft van deze nederzetting nog steeds overblijfselen van enkele Joodse synagogen, en de grafen van sommigen die tijdens de vlam vergaan. Een bezoek aan de site biedt een interessant perspectief in een deel van de geschiedenis van het land dat vaak onopgemerkt blijft.

FORT ZEELANDIA

Fort Zeelandia heeft veel van de geschiedenis van het land gezien, beginnend met de komst van de Fransen in de 1600’s. Het fort, dat is gevestigd in het stadscentrum van Paramaribo, werd door de Fransen gebouwd en uitgebreid door Britten en voltooid door de Nederlanders om bescherming te verschaffen over wat toen nog maar een klein Nederlands handelspost was. Nadat het land in 1975 onafhankelijk was geworden, was de vesting de plaats van grootschalige schendingen van mensenrechten zoals marteling en de illegale aanhouding van politieke gevangenen onder het militaire regime onder leiding van Desi Bouterse. Vandaag kunnen reizigers een stap terug in het verleden door gewoon door de oude passages van het fort te lopen. Het fort is ook een geweldige plek om het beste uitzicht op de Suriname rivier te krijgen.

STICHTING SURINAAMS MUSEUM

Binnen Fort Zeelandia is een van de beste musea in Suriname. Het Stichting Surinaams Museum beschikt over een grote historische collectie van artefacten en relikwieën uit het koloniale tijdperk, dat het verhaal van Paramaribo vertelt en hoe het land tot stand kwam. Er zijn veel kamers die zich richten op verschillende delen van de geschiedenis van het land en bezoekers worden aangemoedigd om hun tijd in het museum te nemen om de informatie die wordt aangeboden, echt op te nemen.

KLIMAAT SURINAME

In Suriname is er een tropisch klimaat. Overdag is het rond de 30 graden en gemiddeld komt het niet onder de 18 graden. Overdag is het rond de 35 graden. Het is s’nachts rond de 16 graden. De surinamers noemen dit berenkoud.

SEIZOENEN IN SURINAME

In Suriname zijn er 4 seizoen. De kleinste regentijd begint in de laatste maand van het jaar en eindigt in de eerste maand van het jaar. De kleine droge tijd begint van februari en eindigt in april. De grote regentijd begint eind april en eindigt in half augustus. Als laatst is de gigantische droge tijd van half augustus tot begin december. Vaak valt in de regentijd een enorm bui en daarna is het rest van de dag droog. Soms komt het voor dat het de hele dag regent.

BESTE REISTIJD VOOR SURINAME

Als je Suriname wilt bezoeken kan je dit het beste tijdens de droge periode doen. Dit is van februari tot met april. Je kan ook half augustus tot en met November.

RONDREIS SURINAME

Suriname, een land in Zuid-Amerika dat aan de noordoostkust van het continent ligt. De hoofdstad van het land is Paramaribo en het land heeft een oppervlakte van 163.820 km2, met een inwoner aantal van 585.824 mensen. Door het land heen stroomt een rivier genaamd Suriname. Die rivier stroomt van het oosten naar het westen van het land. Tot het jaar 1975 behoorde Suriname ook tot het Koninkrijk der Nederlanden. De landen die tot Het koninkrijk der Nederlanden behoorden waren Aruba, Sint Maarten, Curaçao en Nederland. De Nederlandse Antillen hoorden er ook bij tot hun beëindiging in 2010. De landen die er nu nog bij horen hebben elk een eigen staatshoofd

PARAMARIBO

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname dat 10 kilometer van de zee af ligt. Maar alsnog een geweldige plek is om op vakantie te gaan. Het heeft redelijk wat bezienswaardigheden en vele hebben een naam die te maken hebben met Nederland. Reden daarvoor is omdat Suriname een kolonie is geweest van Nederland. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in Paramaribo zijn het openluchtmuseum die bij het Fort Nieuw-Amsterdam ligt. Een museum waar oude kanonnen en gerenoveerde huizen staan, daaronder vallen ook de kruithuizen.

HET ONAFHANKELIJKHEIDSPLEIN

Daar staan enkele belangrijke gebouwen en heette voorheen het Gouvernementsplein, maar na de onafhankelijkheid van Suriname hebben ze het plein de naam Onafhankelijkheidsplein gegeven. En het Sint Petrus en Paulus Kathedraal. Dat staat bekend als het grootste houten gebouw van Latijns-Amerika.

KLIMAAT

Suriname is voorzien van een tropisch regenwoud klimaat. Ze hebben twee droge regentijden en een grote en kleine regentijd. Het is er meestal tussen de 24 en 36 graden Celcius. Tijdens de regentijd is de gemiddelde temperatuur echter 27,3 graden Celsius. Terwijl het tijdens de droge tijd rond de 32 graden Celsius is.

TAAL EN RELIGIE

Er worden in Suriname 20 talen gesproken. Dat zijn er heel wat. De officiële landstaal is toch wel het Nederlands. De meest gesproken en belangrijkste talen zijn opeenvolgend onder andere: Nederlands, Stranantongo (het Surinaams), Samami Hindoestani (het Surinaams Hindoestaans), het Javaans en er word zelfs Chinees en Mandarijn gesproken in het land. Iets minder dan 50% valt onder het Christendom en de rest is verdeeld over de Islam, hindoeïsme etc.

KETIKOTI

Wanneer je op vakantie gaat in Suriname, mag je deze feestdag eigenlijk niet missen. Ketikoti ook wel de Dag der Vrijheden genoemd. Het is een jaarlijkse feestdag die de afschaffing van de slavernij viert. Op 1 juli 1863 was het moment daar dat de slavernij werd afgeschaft in Suriname maar ook op de Nederlandse Antillen. Er kwamen meer dan 45 duizend Afrikaanse slaven vrij en 34.441 slaven kwamen uit Suriname. Dat was het moment dat die dag elk jaar herhalend word gevierd. Er wordt een erg kleurrijke parade gehouden waar meestal feestelijke en traditionele kleren wordt gedragen. Als toerist een genot om naar te kijken en om mee te maken. Nadat er 100 jaar aan de bevrijding zijn voorbij gegaan, is er in 1963 een standbeeld onthuld met de naam Ketikoti. Het staat in Paramaribo en staat symbool voor de opwelling naar vrijheid.

Tags: