Hot!

Cultuur Argentinië

Cultuur Argentinië

Natuurlijke regio’s en klimaat Patagonië-Argentinië , De bergketen die bekend staat als de Andes Cordillera doorkruist het land en fungeert als een ruggengraat die reikt van het verre noorden tot voorbij de zuidelijke continentale grenzen. De hoogste top is de Aconcagua (6960 m a.s.l.) in de provincie Mendoza, Aconcagua is eigenlijk de hoogste berg van het westelijk halfrond. De vlakkere plateaus zitten naast de Andesgebergte door zijn lange uitzetting en presenteren een verscheidenheid aan interessante landschappen die elkaar aanvullen. Voorbij de hooglanden liggen de vlaktes oostwaarts. Bosgebieden en groene vlakten (de pampa’s) worden doorkruist door riviersystemen die leven en onvergetelijke landschappen bieden. Dankzij de locatie en de uitbreiding vinden we een klimaat dat varieert van subtropisch en droog in het noorden (zoals Californië of Griekenland) tot polair in het zuiden.

SOCIAAL LEVEN EN GEBRUIKEN

Het formele onderwijs in Argentinië begint met kleuterschool (tussen 2 en 5 jaar oud) en vervolgens basisschool (6 tot 12). Na de middelbare school, op ongeveer 18-jarige leeftijd, kun je een openbare of privé-universiteit bezoeken, of bij een instelling voor hoger onderwijs. De schooltermijn duurt over het algemeen negen maanden, van maart tot december. Eind juli is er een wintervakantie en in de zomer (december-maart) een langere periode. Casual en alledaagse kleding kan gedragen worden door studenten op alle niveaus, hoewel sommige scholen schooluniformen kunnen eisen. Er zijn maar weinig titels in Argentinië. In formele contexten wordt geadviseerd om personen te behandelen op basis van hun professionele graad (“arts”, “professor”, enz.). Je kunt ook titels uit respect gebruiken, naar geslacht, gevolgd door de naam: “Señor” voor mannen; “Señora” voor oudere en getrouwde vrouwen; ‘Señorita’, voor een jonge of alleenstaande vrouw. Argentijnen worden niet als punctueel bestempeld, maar het volgen van een schema wordt verwacht in zakelijke contexten. Ze zijn over het algemeen goed opgeleid met een alfabetiseringsgraad van 98,1%.

ARGENTINIË NADEREN

Argentinië is het op een na grootste stuk land in Zuid-Amerika (ongeveer 2.800.000 km2). Chili ligt in het westen, terwijl Uruguay en de Atlantische Oceaan zich aan de oostgrens bevinden. De noordelijke grens van Argentinië ligt bijna in het midden van Zuid-Amerika. De uiterste zuidwaartse grens is de Drake Passage en daarachter Antarctica en de ijzige Zuidpool. Hoewel sommige van de moedertalen van oude volkeren nog steeds worden gesproken in bepaalde regio’s zoals Guarani en Quechua, is Spaans de officiële taal van Argentinië. Het is het grootste Spaanssprekende land ter wereld. Het merendeel van de bevolking, die zeer geletterd is, is afstammeling van Europeanen, met name Spaans en Italiaans, die tijdens het koloniale tijdperk in verschillende migratiegolven terechtkwamen.

ECONOMIE

Argentinië is de op een na grootste economie in Zuid-Amerika en de nationale munteenheid is de Argentijnse peso. Wat de koopkracht van het land betreft, is Argentinië het 23e rijkste land ter wereld en maakt het deel uit van verschillende belangrijke internationale organisaties, zoals MERCOSUR (Zuid-Amerika’s Trade Fractious Bloc), UNASUR (Unie van Zuid-Amerikaanse Naties), OAS (Organisatie van Amerikaanse Staten) ), en de G-20, onder anderen. De Argentijnse vlag en het nationale wapenschild zijn de belangrijkste nationale symbolen. Twee horizontale lichtblauwe strepen aan de randen en een andere centrale in wit van de vlag. “En unión y libertad” (“In eenheid en vrijheid”) is het officiële motto van het wapen. Het volkslied, gemaakt in het begin van de 19e eeuw, wordt gezongen tijdens officiële ceremonies en elke ochtend op scholen in het hele land. De meest prominente patriottische data zijn 25 mei (meirevolutie, 1810) en 9 juli (onafhankelijkheid van Spanje, 1816).

RONDREIS ARGENTINIË

Prachtige Buenos Aires en Iguazu watervallen tour:

DAG 1 AANKOMST IN BUENOS AIRES

Kom vandaag op de internationale vlucht van uw keuze aan en breng deze zelfstandig over naar uw hotel. Breng de middag door met het verkennen van de omgeving van het hotel of ontspan na uw lange vlucht.

DAG 2 ONTMOET DE STAD

Tour door de opwindende en verleidelijke stad Buenos Aires! Deze tour bevat een tweetalige gids en bezoeken aan typische wijken zoals La Boca, Palermo, Recoleta en het Colon Theatre, het nationale congres en het presidentiële paleis. Ervaar de hoogtepunten van Buenos Aires en waardeer deze geweldige stad. Dit is een geweldige kennismaking met de belangrijkste bezienswaardigheden die u kunt bezoeken met vrije tijd tijdens de rest van de reis.

DAG 3 TIGRE DELTA

Net iets ten noorden van Buenos Aires, is de 9-vierkante mijl grote eiland stad Tigre een regio die reizigers niet mogen missen om uit het stadscentrum te komen en het platteland te verkennen. Je gids wijst onderweg naar historische gebouwen en bezienswaardigheden. Bezoek de beroemde fruitmarkt waarin rustieke weefsels, rieten en wilgenmeubels, snoep, exotische bloemen en natuurlijk vele soorten inlands fruit u verleiden. Een rondvaart door de prachtige delta eindigt met deze excursie. Vaar langs de delta en passeer enkele van de ontelbare kanalen en met het bos bedekte eilanden, jachtclubs en weekendhuizen in de delta van de rivier de Paraná. Je wordt teruggebracht naar je hotel wanneer de tour eindigt. Deze tour duurt ongeveer 5 uur en is afhankelijk van de weers- en wateromstandigheden.

DAG 4 VRIJE DAG IN BUENOS AIRES

Geniet van een vrije dag om Buenos Aires te verkennen. We kunnen helpen bij het regelen van excursies in en rond de stad, zoals een reis naar een nabijgelegen estancia, of zelfs kaartjes voor een lokaal voetbalspel. We kunnen ook fietstochten aanbieden, of als de tango-show van de vorige nacht inspirerend was, kunnen we tangolessen organiseren! Een enkele plaatsen die bezienswaardig zijn is als volgt: Estancias- De regio Buenos Aires is heel mooi en heeft een legendarisch verleden met de gaucho’s en je kunt genieten van een uitstapje naar een van de estancias in de regio. Bekijk de Argentijnse cowboys aan het werk die het vee ruzie maken en slenter over het prachtige terrein van deze oude ranches. Geniet van een traditionele Argentijnse barbecue van een aantal van ’s werelds beste rundvlees, verhoogde vrije uitloop op de estancia en verse groenten uit de tuin. Volledige dagtochten of meerdaagse tochten met overnachtingen in een estancia kunnen worden geregeld. Colonia del Sacramento- De hele dag en ’s nachts trips naar Colonia, Uruguay, zijn mogelijk door de veerboot van 1 uur vanuit Buenos Aires te nemen. Opgericht in 1680 door de Portugezen, staat deze oude koloniale stad bekend om zijn geplaveide, winderige straten en kleurrijke huizen die doen denken aan het oude Lissabon. Een bezoek aan het historische centrum is als een wandeling terug in de tijd met zijn kleine bars, uitstekende restaurants, kunst- en handwerkwinkels, musea en een grote jachthaven. Volledige dag of 2 dagen / 1 nachttochten kunnen worden geregeld.

DAG 5 AANKOMST IGUAZU FALLS

Vlieg ’s morgens van Buenos Aires naar Iguazu. Bij aankomst vestig je je hotel en verken je je omgeving.

DAG 6 ONTDEK DE WATERVALLEN

Verken de Argentijnse kant van de Iguazu-watervallen en bekijk het stromende water vanuit verschillende hoeken. Begin de dag met het instappen in een treintje naar Devil’s Throat Station, waar een hangende loopbrug staat met een spectaculair uitzicht.

Tags: