Hot!

Nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoningen

Het woord zegt het al. Nieuwbouwhuizen zijn huizen die net nieuw gebouwd zijn met alles erop en er aan. Het leuke hieraan is dat je voor jezelf zo helemaal je eigen droom plaatje kunt creëren. Steeds meer mensen willen dan wel weten hoeveel het nu eigenlijk kost om in een nieuwbouwhuis te gaan wonen. En wat brengt het wel niet allemaal met zich mee? Wij leggen het u allemaal uit!

Uw eigen huis bouwen

Het fijne aan een nieuw huis bouwen is dat u precies je eigen wensen kunt laten uitkomen bij uw nieuwe woning. Niemand anders bepaalt dit voor u. Maar vaak vraagt dit bij vele mensen wel een aantal vragen op. Bijvoorbeeld wat brengt het allemaal met zich mee dat bouwen van een huis, en hoeveel gaat dit me nu eigenlijk kosten? Vaak wordt er toch door vele mensen verteld dat het zelf bouwen van je eigen huis dan dat je zomaar al een ouder huis koopt. U heeft het dan soort van ‘zelf gebouwd’ uit eigen hand, en dat maakt het zo leuk. Maar er komt natuurlijk wel veel bij kijken. Daarvoor heeft u een heel stappenplan nodig met een complete checklist.

Maar helaas is een eigen huis bouwen natuurlijk lang niet mogelijk voor iedereen. Toch blijkt uit onderzoek 80% van de bevolking hun eigen huis te laten willen bouwen. Dit is vrijwel vanzelfsprekend: een groot wooneiland, alles nieuw in huis, het werkt allemaal super, mooi zicht op de tuin, veel zon of juist een duurzame woning, het ligt allemaal in uw handen. Het leuke hieraan is dat u uiteindelijk na hoogstwaarschijnlijk een lange tijd wachten, het eindresultaat kunt bewonderen. Ook hoef je bij een nieuwbouwwoning sinds kort geen gasaansluiting te maken, voorheen was dit wel het geval.

Voordelen van een nieuwbouw

Er zijn vele voordelen te bedenken al gaat het om nieuwbouw. Wij noemen er een paar voor u op.

 • Het huis krijgen waar je het meeste naar hebt verlangt.
 • Het huis is nooit van iemand anders geweest, u heeft het zelf helemaal gebouwd.
 • Je hebt nauwelijks geen onderhoud doordat alles heerlijk compleet nieuw is aangelegd in uw nieuwbouwwoning.
 • Het bespaart u maandelijkse lasten doordat nieuwbouw vaak energiezuiniger is
 • Nieuwbouw heeft vaker een beter imago dan andere woningen.
 • U kunt kiezen voor verschillende opties zoals bijvoorbeeld een prefab woning, daardoor kan de nieuwbouw een stuk minder duur zijn.

Waar u rekening mee moet houden

 • Voor de architect maar ook voor jezelf moet je echt een duidelijk plan stellen van wat je wilt en wat niet.
 • Je moet een aannemer, een vergunning, en natuurlijk een ontwerp regelen.
 • Soms kunnen de tegenvallers even schrikken zijn, denk hier bijvoorbeeld aan een vergunning of het is meer werk dan je had gedacht.
 • Zorg ervoor dat u relatie goed is met de bouwer zodat er geen gedoe ontstaat of meer werk.
 • Stel u kiest ervoor om voor een prefab woning te gaan, zorg er dan voor dat u bouwers uitkiest die hier veel ervaring mee hebben.
 • Voor elke woning geld een verschillend type. Hierdoor zult u te maken krijgen met specialisten met specifieke voorkeuren.
Tags: