Hot!

Woning stylen

Woning stylen

Als het goed is laat de woning zien wie jij bent. Al hoewel het voor veel mensen lastig is om een stijl te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten stijlen. Wij schotelen je alvast een paar verschillende stijlen voor! 

Basic woning 

Deze woonstijl is leefbaar, geen onnodige fistels en fratsels. In een basic woonstijl mag geleefd worden. Het is een mix van allerlei woonstijlen, klassiek, landelijk, ethisch en design. Een basic woonstijl heeft vaak industriële lampen, een houten eiken tafel romantische kandelaars noem maar op. Het straalt rust uit en heeft vrij weinig accessoires. Vaak heeft een basic woonstijl veel grijze tinten. Veel strakke en rechte lijnen. Zoon stijl zorgt voor een warme sfeer in huis.  

Vintage woning 

Een vintage woonstijl heeft allerlei kenmerken van alle jaren door elkaar heen jaren 60,70,80 ga maar door. Als je gek bent op rommelmarkten, en dit jou een bijzonder fijn en uniek gevoel geeft. Dan hoort de vintage woonstijl absoluut bij jou! Hout speelt een belangrijke rol bij een vintage woning. Kasten, leer, zwart het hoort er allemaal bij.  

Designwoning 

In deze stijl wordt veel gewerkt met zwart wit. Maar ook accentkleuren mogen niet vergeten worden zoals felrood, of felgeel. Vaak worden er luxe materialen gebruikt en zijn de lijnen erg strak. Er wordt hierin veel gebruik gemaakt van marmer, beton, kunstglas. Deze stijl zorgt ervoor dat je een wereldse uitstraling krijgt. Er worden niet ontzettend veel accessoires gebruikt, maar als ze worden gebruikt zitten er meestal felle kleuren in en vallen ze je direct op. Deze stijl draagt nog een paar stijlen met zich mee zoals een klassieke en stijlvol of juist weer ook een beetje basic. 

Industriële woning 

Een industriële woning is vooral erg stoer, het is de stoerste woonstijl die er is. Deze woonstijl heeft vanzelfsprekend industriële details maar ook veel vintage attributen. Het heeft een sfeer van New York: grote stoere ruimtes. Deze stijl is het liefst helemaal zelf ontworpen, de keuken, de badkamer eigenlijk heel de woning. Wat typisch industrieel is zijn stellingkasten, metalen buizen op het plafond, een bakstenen muur, en een metalen muur. Ondanks dat de woning een industriële sfeer geeft is het toch ook weer een warme sfeer. 

Klassieke woning 

Bij een klassieke woning gaat het vooral om durven! Bij een klassieke stijl moet je denken aan donkere accenten, en veel kleurrijke bloemen. Het interieur is een combinatie van moderne en klassieke elementen. Kroonluchters zijn bijvoorbeeld erg populair bij de klassieke stijl. In de woonkamer een klassieke open haard met een grote spiegel aan de bovenkant. Het straalt luxe en elegantie uit. Het is zwaar, romantisch en zelfs een beetje vol. In het interieur laat je veel hout voorkomen, er wordt vaak een houten vloer gebruikt. Marmer, goud, zilver, brons het straalt allemaal luxe en klassiek uit. 

Tags: