Hot!

Skyrim review

Skyrim review

Skyrim… dit is het spel als je houd van een fantasie/middeleeuwse setting houd. Het speelt zich af in een wereld waar elven, orcs, katmensen en zelfs draken leven. Het spel is een open world RPG (Role Playing Game). Er is van alles te doen en tegen de tijd dat je alles hebt gedaan ben je niet alleen honderden uren verder maar ben je er ook achtergekomen dat je in skyrim de optie hebt om mods te downloaden en te installeren waardoor er nieuwe items en/of missies in het spel komen waardoor je nog weer een tijd bezig bent om het spel uit te spelen. Kortom skyrim is eindeloos lang.

Verhaal

In het verhaal van skyrim ben jij de “dragonborn”, dit is iemand die de taal van de draken kan spreken. Je begint het spel gevangen genomen door de Imperials. Uiteindelijk kom je aan in Helgen, een dorpje, waar je zou worden onthoofd maar op het laatste moment komt er een draak die alles in de war gooit. Uiteindelijk ontsnap je en dan pas kom je er achter dat je in een groot dilemma bent beland. Je wordt opgeleid door de grey beards, dit zijn oude mensen die erg veel verstand hebben van de krachten van de “dragonborn”. In het verhaal is het aan jou om de draken te verslaan en er voor te zorgen dat ze niet meer terug komen.

Gameplay

In skyrim heb je heel veel functies. Er zijn allemaal verschillende wapens zoals knuppels, bogen en zwaarden. Maar ook soorten magie zoals genezende magie, vernietigende magie, en zo nog meer soorten. Maar waar de meeste techniek achter zit en het meeste invloed op je personage heeft is het skillpoint systeem. Je hebt namelijk wel voor elke actie en handeling een skilltree. In z’n skilltree kan je je handeling en/of actie verbeteren. Neem bijvoordeeld smederij skill. Hierin kan je met je skillpoints dingen activeren. Zo zorg je er voor dat je niet alleen metaal kan bewerken maar ook goud, zilver en nog veel meer materialen.

Factions

In skyrim heb je als speler een aantal keuzes die jou specifiek reflecteren. Je kan je namelijk bij bepaalde factions aansluiten. De twee grootste zijn de Imperials en de stormcloaks. Dit zijn twee legers die in skyrim tegen elkaar aan het vechten zijn. Ook heb je nog the Dark Brotherhood, dit zijn moordenaars, de Collage of Winterhold, dit is een magiers school, de Companions, dit is de strijders gilde van skyrim, de Bard Collage, dit is een school voor bards (muziek makende mensen), en zo nog een aantal factions waar je je bij kan aansluiten. Het is mogelijk om bij meerdere factions te gelijk te zitten alleen zullen sommige je minder waarderen dan anderen.

DLC’s

Dragonborn – in deze DLC krijg je er een extra stuk map bij. Dit stuk is een eiland ten noord-oosten van skyrim. Op dit eiland zijn allemaal vreemde dingen aan de hand en het is aan jou om dat op te lossen.

Dawnguards – in deze DLC komen er twee factions bij die tegen elkaar vechten. Dit zijn de vampieren en de vampierjagers. In deze DLC is er een groot gevecht om twee elder scrolls.

Heartfire – in deze DLC kan je zelf huizen gaan maken op drie verschillende plekken. Je moet hiervoor zelf alle materialen verzamelen.

Persoonlijke mening

Nu is het nog de vraag is het de 14,99 euro of met alle DLC’s erbij 59,96 euro waard? Persoonlijk zeg ik ja, ik heb op het moment van het schrijven van deze review z’n 600 uur op skyrim en ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ik m’n geld heb verspeeld. Het enige waar ik zelf wat minder vind is de heartfire DLC. Het is wel leuk maar je kan net zo goed een mod downloaden en je krijgt het zelfde.

Pro’s en cons

Pro’s

Veel te doen.
Kan je eigen verhaal maken.
Kan een oneindig lang spel worden door mods die je kan toevoegen.
Cons

Missies gaan redelijk het zelfde worden.
Veel lopen
Cijfer : 8
Meer informatie op de wiki hier.

Tags:

Leave a comment