Hot!

Dark Souls 3

Dark Souls 3

Wat is het?

Dark Souls 3 is een action-rpg die gedeveloped is door FromSoftware, die al bekend staat voor de Souls-series en brengt het gespeculeerde laatste Souls game uit. Veel geruchten gaan in de ronte dat dit de laatste souls game zal zijn die ze uitbrengen, veel mensen vinden dit ook jammer en ik kan zeker zien waarom. Het spel staat ervoor bekend om heel erg moeilijk te zijn, en word door iedereen gegarandeerd dat je dood gaat maakt niet uit of je nieuw of blijvend speler bent, dood ga je toch. De director van de game is Hidetaka Miyazaki die stond al bekend voor het maken van een Dark Souls game en werd dus al verwacht dat hij goed is, en dat is het ook het is een goede afsluiting voor de series en zeker het spelen waard.

Het begin

Je begint in Darks Souls 3 net zoals je in alle andere Souls games begint, met helemaal niks. Je wordt in het begin natuurlijk wel een beetje op weg geholpen met een introductie voor wapens en met hoe de controls werken. Heb je eenmaal de controls gezien en “geleerd” word je gelijk in het diepe gegooit, en niet zomaar het diepe, nee ze gooien je in het meeste diepe bad dat er is. Ik zeg wel dit is de makkelijkste start die ze tot nu toe hebben gehad, maar daar blijft het ook bij. Dark Souls staat erom bekend dat bosses moeilijker en moeilijker worden, en voor sommige is een boss makkelijker dan de ander, want bosses hebben bijvoorbeeld een bepaalde weakness waardoor het voor jou makkelijker kan zijn dan de ander.

Gameplay

De gameplay is hetzelfde als bij de rest van de Souls games, en elke beweging die je maakt kan cruciaal zijn, 1 fout kan het verschil tussen leven en dood zijn. De combat die in het spel voorkomt voelt goed aan en is het meest gebaseerd op reactie snelheid. Dat maakt de game vrij uniek, want in geen enkel ander spel word er zo goed omgegaan met hoe belangrijk een beweging kan zijn, de timing is bij vooral bosses van belang. Als je bij een boss bijvoorbeeld naar links rolt in plaats van naar rechts wordt je geraakt, maar rolde je naar rechts kan het maar zo zijn dat je juist de aanval ontwijkt. In het spel heb je ook de keuze voor verschillende vechtstijlen, zoals standaard met zwaard en schild, of je kiest voor de magic aanpak, maar je kan ook nog kiezen voor de grote weapons waar je 2 handen voor nodig hebt, en er zijn nog veel meer verschillende stijlen die je kunt proberen. Ook in een grafisch opzicht is het een uniek spel want het ziet er goed uit en de monsters zien er ook goed en uniek uit.

Mijn mening

Ik vind het spel erg goed en had er zonder bij na te denken al veel te veel tijd in gestopt, en de uitdaging die het geeft is echt wat je soms nodig hebt in een spel. Het kan echter wel vrij frustrerend zijn waardoor je nog slechter kan gaan spelen en je nog vaker dood gaat, maar het feit is wel dat als je dan toch eindelijk die boss verslagen hebt voel je je zo goed en voelt het dat je iets behaald hebt en kan je weer verder naar de volgende uitdaging. Verder ziet het er grafisch ook goed uit en heb je soms plekken waar je staat te kijken van realistisch het eruit ziet en de monsters zien er nog vrij uniek uit, ze zijn soms al wat eerder voorbij gekomen, maar dat weerhoud het er niet van dat het er nog goed uitziet met een nieuw jasje er omheen.

Pros

– Uitdagend
– Grafisch mooi
– Vloeiende gameplay
– Rpg feel
– Gevoel dat je iets bereikt hebt

Cons

– Frustrerend
– Moeilijk in het begin
– Hard to navigate

Cijfer: 8.9/10

Tags: