Hot!

World of Warcraft

World of Warcraft

Het begin

World of Warcraft is een MMORPG, dat staat voor Massively Multiplayer Online Role-Playing Game. Het is ook de grootste MMORPG sinds tijden en is nu nog steeds de meest gespeelde MMO die er is. World of Warcraft is oorspronkelijk ontstaan door een boeken series, en daarna kwam de game “Warcraft” uit in 1994, dat was een Real-time strategy game, en in de game werd het verhaal van de boeken naar voren gebracht en trok nog meer mensen naar zich toe. Warcraft is voor veel gamers de beste franchise die er ooit is gemaakt, en de lore van de game is gigantisch groot en kan als je daar geïntresseerd in bent je voorlopig wel even bezig met de boeken. In World of Warcraft komt de lore van de boeken ook naar voren en volgt de soort gelijke verhaal van uit de boeken, je hebt dus verschillende groepen spelen zoals, de spelers die voor het verhaal spelen of voor de uitdaging van het spel of die gewoon spelen om de ervaringen te krijgen hoe het nou is.

De game

Wat er in het spel gedaan kan worden is eindeloos en ligt helemaal aan wat je zelf wilt doen, je kan role-play gaan doen met talloze anderen, je kan de wereld verkennen, je kan questen, je kan levellen, en als je het maximale level hebt behaald begint het echte spel voor velen pas echt. Op max level kan je de meer uitdagende dingen doen zoals dungeons op Heroic of Mythic, dat zijn moeilijkere versies van de normale dungeons, met meer dingen waar op gelet moet worden en alles doet meer damage. Sinds kort hebben ze hier ook een nieuwe variant bij gebracht: Mythic+, dat is nog moeilijker en kan eindeloos door blijven gaan en de moeilijkheid blijft maar omhoog gaan dat voor een pittige uitdaging kan zorgen. Er zijn in het spel ook nog Raids te doen, dat zijn grote dungeons die je met 10 tot 30 man kan doen, die hebben 4 verschillende modes, “Looking for group” dat is de makkelijkste variant van de vier en is vooral aanwezig voor de mensen die niet veel tijd erin kunnen steken of het doen om de story te kunnen zien en meemaken. Naast de “looking for group” heb je de “Normal” modus, dat is een iets moeilijker dan de voorganger en heeft wat meer dingen waar rekening mee gehouden moeten worden, “Heroic” is meestal hetzelfde als “Normal” maar alles doet meer damage en er moet veel meer aandacht aan besteed worden voor wat de boss doet. Als laatst heb je nog “Mythic” deze game modus is echt voor de hardcore base van het spel, en vereist veel tijd en aandacht en kan vrij lang duren voordat je eindelijk die eerste boss verslaat maar het gevoel dat het je geeft is geweldig en vrij uniek dat een spel dat kan teweeg brengen bij zoveel spelers.

Wat komt?

Wat er nog allemaal in de toekomst te verwachten valt is voor World of Warcraft altijd nog een verassing, het kan nog alle kanten op gaan en er is nog zoveel dat nog niet verteld is of we niet van weten waar ze uithangen. En uiteindelijk is het fiction dus uitbreiden en alles is bijna mogelijk, met dat in gedachten kan je nog met plezier uitkijken naar wat er allemaal voor je klaar staat mocht je nu beginnen. Maar wat ik je kan garanderen mocht het jou type game zijn: de tijd vliegt!

Mijn mening

Ikzelf vind het een geweldig spel waar ik al talloze uren in gestopt en zal er waarschijnlijk nog veel meer uren instoppen, en die paar euro per maand heb ik er in ieder geval wel voor over.

Pros:

Veel te doen
Veel lore
Voor normale en hardcore spelers
Indrukwekkende zones
Meeslepende story en gameplay
Reguliere content updates
Niet perse een goede computer nodig

Cons:

Neemt veel tijd in beslag
Je betaald per maand
Lore kan moeilijk te vinden zijn
Kan je intresse in andere games laten afnemen
Cijfer: 8.5/10

Tags: