Hot!

Luchtzuiverende planten zijn onmisbaar

Luchtzuiverende planten zijn onmisbaar

luchtzuiverende planten zijn onmisbaar in huis. Je kunt altijd je eigen persoonlijke sfeer creëren met kamerplanten. Ze helpen bij het regelen van de luchtvochtigheid en het toevoegen van verse zuurstof aan uw omgeving. Breng de natuur binnenshuis met kamerplanten. Er zijn kamerplanten in alle soorten, vormen en maten – sommige geliefd om hun bloemen, anderen vanwege hun opvallende bladeren en de meeste zijn vrij weinig onderhoud. Sommigen van hen kunnen in de zomer buiten op het terras worden gezet, hoewel ze in de herfst weer naar binnen moeten worden gebracht voordat het weer koud wordt.

Alle planten laten zuurstof vrij via fotosynthese, maar sommige speciale soorten kunnen ook ingebouwde luchtfilter systemen hebben. Een beroemde NASA-studie in 1989 wees uit dat verschillende gemeenschappelijke kamerplanten in een gecontroleerde laboratoriumomgeving daadwerkelijk kankerverwekkende chemicaliën zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht kunnen verwijderen.

Terwijl vervolgonderzoek niet-overtuigende resultaten aangetoond over hun effectiviteit in echte huizen, geloven sommige wetenschappers en tuinders dat het hebben van meer planten in de buurt ook stress kan verminderen en je humeur kan stimuleren.

Hoe dan ook, het valt niet te ontkennen dat je woonkamer een beetje opspringt. Hier zijn zeven top keuzes voor het maken van uw binnentuin.

Boston Fern

Varens verwijderde meer formaldehyde uit de lucht dan een andere plant in een onderzoek uit 2010 van de American Society of Horticultural Science. Het nadeel van deze planten is dat ze kieskeurig kunnen zijn. Je moet ze elke week voeden in de seizoenen waarin ze groeien, maandelijks in de winter en gewoon regelmatig in het algemeen. Afhankelijk van de vochtigheids- en vochtniveaus in uw huis, moet u ze mogelijk dagelijks water geven of hun bladeren laten vervagen.

Palmbomen

De bamboepalm en de palmen worden ook genoemd als goede keuzes voor de luchtkwaliteit. In tegenstelling tot instincten, palmbomen zoals koelere temperaturen – bij voorkeur in het bereik van 60 tot 75 graden Fahrenheit.

Rubberplanten en Janet Craigs

Als je een zwak kantoor hebt dat alleen maar schreeuwt om een beetje van de natuur, probeer dan een rubberfabriek of Janet Craig. Beide zullen zeer weinig zonlicht verdragen, hoewel ze mogelijk langzamer groeien. Janet Craigs kan meer misbruik en verwaarlozing tolereren dan rubberbomen, maar rubberbomen zien er iets esthetisch fraaier uit.

Engelse klimop

Dankzij zijn vermogen om structuren te beklimmen, is Engelse klimop gemakkelijk te kweken als vormsnoei en te gebruiken als een decoratief element in uw woonruimtes. Het houdt van een beetje zon en halfschaduw, dus het is een goede plant om binnenshuis te proberen, die niet zo temperamentvol is als de varens uit Boston. Af en toe water geven en beslaan tijdens de winter zal het gezond houden.

Vredelelie

Een van de weinige kamerplanten die binnenshuis zal bloeien, zal de vredeslelie met zijn schelpvormige openingen echt een vleugje van de zomer in een sombere winter brengen. Hij geeft ook de voorkeur aan omstandigheden met weinig licht en heeft een hoge transpiratiegraad die uw lucht bevochtigt – perfect voor op kantoor. Houd er rekening mee dat de bladeren giftig kunnen zijn voor huisdieren en kinderen.

Gouden Pothos

Als je op zoek bent naar iets dat studeert, is deze plant moeilijk om te doden. Het kan veel verwaarlozing verdragen en omgaan met overgebruik – het perfecte startpunt voor mensen die niet veel ervaring hebben met indoor-tuinieren. Ze worden soms ten onrechte verkocht als philodendrons, een verwante soort die bijna net zo vergevingsgezind is als newbie houseplant-tenders.

Bloemist mama en gerbera madeliefjes

Mum en Gerbera Daisies van bloemisten hebben ook het vermogen getoond om formaldehyde te verwijderen bij sommige testen. Ze vereisen echter ook meer voorzichtige watergift en voeding, om nog maar te zwijgen van koele temperaturen onder de 65 graden.

Tags:

Leave a comment