Hot!

Kamerplanten

Kamerplanten

Kamerplanten zijn planten die binnen in een huis staan als decoratie voor een gezellige sfeer. Kamerplanten zorgen ook voor zuurstof en vocht. Er zijn heel veel verschillende soorten kamerplanten de ene heeft mooie bloemen en de ander heeft prachtige groene bladeren. Kamerplanten zijn vaak van origine uit tropische landen en daarom kunnen de planten de buitenlucht van dit klimaat niet overleven. Hieronder vindt je diverse kamerplanten.

Aloë vera

Aloë vera is een vetplant en het is mogelijk dat de plant van origine uit Arabië komt. Tegenwoordig groeit deze plant ook in Mexico, Indonesië, India, de Canarische Eilanden, het Middellandse Zeegebied en het Caribisch gebied. Deze plant kun je het best plaatsen op een zonnige plek, maar een beetje schaduw is niet heel erg. Deze plant is makkelijk te onderhouden, omdat de Aloë vera niet al te veel water nodig heeft. Het sap en het vruchtvlees van de plant zijn terug te vinden in cosmetica en drankjes. Ook helpt Aloë vera om je wonden sneller te genezen.

Gatenplant

De Gatenplant is een kruipende klimplant, ook wel Monstera deliciosa genoemd. Deze plant komt voor in de tropische regenwouden. Hoe ouder deze plant wordt, hoe meer gaten die krijgt. De gaten zorgen ervoor dat de plant genoeg zonlicht kan opvangen voor de fotosynthese. In de tropische regenwouden drupt het regenwater door de gaten van de plant, zodat de Monstera ook genoeg water krijgt bij de wortels. De Gatenplant kun je het best plaatsen op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Ook is het verstandig om de Gatenplant regelmatig te draaien, zodat alle zijden licht kunnen krijgen.

Lepelplant

De Lepelplant wordt ook Spathiphyllum genoemd. De bijnaam van de Lepelplant komt door de witte bloem, die een vorm heeft van een lepel. De Lepelplant komt uit het regenwoud en is niet gewend aan licht, maar wel natte aarde, hoge luchtvochtigheid en warme temperaturen. De Lepelplant heeft veel water nodig en houdt niet van een droge grond. Als de plant een gele gloed krijgt, betekent dat de plant op een lichte plant staat. Bij hele donkergroene bladeren mag je de plant meer in het zonlicht zetten.

Pannenkoekplant

De Pannenkoekplant is de bijnaam van Pilea peperomioides. De bijnaam komt door de ronde bladeren van de plant die men doet denken aan pannenkoeken. De Pannenkoekplant komt van origine uit een bergachtig gebied in de Chinese provincie Yunnan. In de jaren 70 waren de pannenkoekenplant een populaire trend en tegenwoordig is deze retro trend weer helemaal terug. Deze plant kun je het beste neerzetten op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Verder mag de plant liever niet in de tocht staan. Als de bladeren van de plant hangen of verkleuren, betekent het dat de plant te veel water heeft gehad. Geef dan voor de volgende keer iets minder water. Als de bladranden naar bruin verkleuren, betekent het dat de plant op een te donkere plek staat. 

Philodendron Scandens

De Philodendron Scandens is zowel een hand plant als een klimplant met bladeren in de vormen van harten. Deze kamerplant komt van origine uit de Antillen en Centraal Amerika. De Philodendron Scandens is zeer makkelijk te verzorgen, maar de plant is helaas giftig voor huisdieren. Deze plant staat het liefst in een lichte plek, maar uit direct zon. Het beste voor de plant is een licht vochtige potgrond.

Tags: