Hot!

Hond verzorgen

Hond verzorgen

Je hond geeft je een leven vol onvoorwaardelijke liefde, loyaliteit en vriendschap.In ruil daarvoor rekent ze op jou om haar de basis te geven, zoals eten, water, onderdak, reguliere veterinaire zorg, beweging, veiligheid en gezelschap. Lees verder om te weten welke 10 dingen uw hond absoluut nodig heeft.Zorg voor deze 10 essentiële dingen, en je zult verzekerd zijn van een lonende en langdurige relatie met je hond.

1. Identificeer uw hond

Externe identificatie: pak uw hond uit met een halsband en ID-tag die uw naam, adres en telefoonnummer bevat. Ongeacht hoe voorzichtig u ook bent, er is een kans dat uw partner verdwaald raakt – een ID-tag verhoogt de kans dat uw huisdier veilig thuiskomt aanzienlijk. De halsband van de hond mag niet strak zitten; het zou zo moeten passen dat twee vingers gemakkelijk onder zijn kraag kunnen glijden.Microchip-identificatie: laat uw hond door uw dierenarts microchippen. Microchip ID zorgt ervoor dat uw hond aan u wordt geretourneerd als hij verdwaald is, zelfs als zijn halsband is afgevallen. Wanneer gescand door een dierenarts of een dierenasiel, verschijnen uw telefoonnummer, adres en andere essentiële informatie en kunt u gecontacteerd worden.

2. Volg de lokale wetgeving voor het in licentie geven van uw hond en het vaccineren van hem voor hondsdolheid

Neem contact op met uw plaatselijke dierenasiel of met de menselijke gemeenschap voor informatie over wettelijke vereisten, waar u labels kunt krijgen en waar uw huisdier moet worden gevaccineerd.

3. Houd uw hond aan de lijn wanneer u van uw eigendom af bent

Zelfs een hond met een geldige vergunning, hondsdolheidstag en ID-tag mogen niet buiten je huis of omheinde tuin rondlopen. Het is het beste voor u, uw gemeenschap en uw hond om haar te allen tijde aan de lijn en onder uw controle te houden.

4. Geef je hond gezelschap

Een omheinde tuin met een hondenhok is een bonus, vooral voor grote en actieve honden; honden mogen echter nooit alleen of gedurende langere tijd buiten worden gelaten. Honden hebben gezelschap nodig en verlangen ernaar; ze moeten het grootste deel van hun tijd met hun gezin doorbrengen, niet alleen buiten.

5. Neem uw hond mee naar de dierenarts voor regelmatige controles

Als u geen dierenarts heeft, vraag dan uw plaatselijke dierenasiel of een huisdiervriend om een ​​verwijzing en bekijk onze informatie over het kiezen van een dierenarts. Als u problemen ondervindt bij het betalen voor veterinaire zorg, kunt u mogelijk creatieve opties gebruiken of hulpbronnen vinden.

6. Castreer of castreer uw hond

Honden die deze routinematige operatie ondergaan, hebben de neiging langer te leven, gezonder te zijn en minder gedragsproblemen te hebben (bijv. Bijten of weglopen). Door uw hond te castreren of castreren, draagt ​​u ook uw steentje bij om het probleem van overbevolking met huisdieren te verminderen. Als u denkt dat u het zich niet kunt veroorloven om uw huisdier te laten castreren of castreren, kunnen wij u helpen goedkope opties te vinden.

7. Geef uw hond een qua voedingswaarde uitgebalanceerd dieet en constante toegang tot zoet water

Vraag uw dierenarts om advies over wat en hoe vaak uw hond te voeden. De voedingsbehoeften veranderen naarmate de honden ouder worden en de tanden van een hond moeten regelmatig worden schoongemaakt en gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze goed kan eten. Let ook op het terugroepen van huisdierenvoer en voedsel en planten die giftig kunnen zijn voor uw hond.

8. Schrijf je hond in voor een trainingsles

Positieve training zal je toelaten om het gedrag van je partner veilig en humaan te controleren, en de ervaring biedt een geweldige kans om de band die je deelt met je hond te verbeteren. Bekijk onze informatie over het kiezen van een hondentrainer.

9. Geef je hond voldoende lichaamsbeweging om hem lichamelijk fit te houden (maar niet uitgeput)

De meeste hondenbezitters vinden dat spelen met hun hond, en hem twee keer per dag lopen, voldoende beweging biedt. Lopen heeft net zoveel voordelen voor mensen als het honden ten goede komt, en de tijd die samen wordt doorgebracht, zal het welbevinden van uw hond verbeteren. Als u vragen hebt over de mate van lichaamsbeweging die geschikt is voor uw hond, neemt u contact op met uw dierenarts.

10. Wees loyaal en geduldig met je trouwe metgezel

Zorg ervoor dat de verwachtingen die je hebt van je hond redelijk zijn en onthoud dat de overgrote meerderheid van gedragsproblemen kan worden opgelost. Onthoud dat niet alle ‘gedragsproblemen’ precies dat zijn; veel kunnen indicatoren zijn voor gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld, een hond die plotseling gromt of knapt wanneer u zijn oren aanraakt, kan een oorontsteking hebben. Als u worstelt met het gedrag van uw huisdier, neem dan contact op met uw dierenarts of plaatselijke dierenasiel voor advies en bekijk ook onze gedragstips. 

Tags:

Leave a comment