Hot!

Dark Souls

Dark Souls

Wat is het?

Dark Souls is een Action Role-playing game gemaakt door FromSoftware, Dark Souls is de Playstation exclusive opvolger van Demon’s Souls die er ook bekend voor stond erg moeilijk te zijn. Het spel speelt zich af in een soort middeleeuwse setting waar je gebruik van verschillende vormen van vechtstijlen, van magie tot erin rennen met een massief zwaard, of kies voor een een veiligere methode en met zwaard en schild gaan, of gaan voor een wapen in beide handen, de keuze ligt bij jou om je eigen weg te maken en te spelen wat bij je past.

Gameplay

Als je begint word je een beetje opweg geholpen om de controls te leren en een beetje in te komen, als je eenmaal de “oefen” baas hebt verslagen word je pas in de echte wereld gezet. Eenmaal in de echte wereld word je vrij snel op de proef gesteld, het is ineens een stuk moeilijker en er word je één ding gegarandeerd: je gaat vaak dood. En dan hebben we het nog niet eens over de bosses gehad, elke boss vereist andere tactieken en voor elke boss is een andere vechtstijl beter dan de ander en kan dus voor wat problemen zorgen als je niet de beste vechtstijl gebruikt. Om bij die bosses te komen kan nog wel aardig wat tijd vereisen, want je er is niet een kant die je opgestuurd word, nee je moet zelf de weg zien te vinden, waardoor je soms ook nog in een gebied beland dat nog niet voor jou bedoelt is, en je raad het al de kans dat je daar dood gaat is vrij groot. Er is veel uitdaging te vinden in de wereld alleen al van kleine puzzels en navigeren over de landschappen tot kleine onopvallende grotjes met spullen die je kunt gebruiken. Als je op een toren staat kan je heel veel van het prachtige landschap zien, en het betere is, bijna alles dat je ook ziet kan je naar toe. De enige plek waar je veilig bent is bij een bonfire, dat is een soort safe spot waar je veilig kunt opslaan zonder van alle kanten aangevallen te worden, maar hou er wel rekening mee dat als je bij de bonfire gaat zitten dat alles in de wereld weer opnieuw tot leven komt, dus alles dat je al hebt gedaan mag je weer opnieuw doen om verder te kunnen. Ook heb je na het uitspelen de mogelijkheid om opnieuw te starten met de “New game+” waardoor je met je spullen overnieuw begint en alles moeiljker word en meer damage op jou doet als je van nog een grotere uitdaging houd.

Mijn ervaring

Dit was een van de moeilijkste spellen die ik had gespeeld voordat de andere “Souls” games uitkwamen en “Bloodborne”, het gooit je letterlijk in het diepe en je ziet zelf maar hoe je eruit komt, en hoe lang dat duurt verschilt bij iedereen natuurlijk. De omgeving waar je in speelt ziet er grafisch goed uit ondanks dat het spel al een tijdje uit is blijft de omgeving er levendig uitzien en zou je bijna niet zegge dat het spel al 5 jaar oud is. De gameplay zelf is een beetje wennen voor als je net begint, maar als je eenmaal een tijdje hebt gespeeld komt het vanzelf. Ik vond mezelf ook een aantal keer in een hoek gedreven omdat alle enemies ineens achter je kunnen staan zonder dat je ze gezien hebt bijvoorbeeld, of ze hebben een patroon die telkens veranderd waardoor je een aantal keer geraakt word door ze, of je staat ineens voor een miniboss terwijl je het niet verwacht. Dat is dus ook een element je word elke keer weer verrast voor wat er komen gaat. Ik raad het in ieder geval aan om minstens eenmaal een “Souls”-game te spelen.

Pros:

– Intensieve gameplay

– Mooie surroundings

– Leuke uitdaging

– Grote open wereld

Cons:

– Frustrerend

– Vaak overnieuw beginnen

Cijfer: 8.7/10
Voor meer informatie over Dark Souls ga je naar: Dark Souls!

Tags: