Hot!

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets – vaak bekend als een e-fiets – is in principe een motorhulp. Voor het grootste deel zijn ze een combinatie van een conventionele fiets met een batterij en een motor, die een deel van de moeite van het pedalen vergt.

Dat is niet te zeggen dat er geen raar en gekke uitvindingen zijn die er voor een e-fiets voor een specifieke rijstijl zijn.

Waarom zou je een elektrische fiets kopen?

Er zijn een heleboel redenen waarom je misschien wat hulp nodig hebt in je leven.

Misschien moet u met veel lading reizen, en de extra kracht kan het verschil betekenen tussen het gebruik van een auto of nog steeds uw twee poten draaien.

Of misschien wil je met pendel werken, en een elektrische hybride kan een goede optie zijn om u te helpen de mijl te bedekken, zonder in een zweterige staat op het werk te komen.

U kunt zich herstellen tegen letsel of ziekte en de extra boost van een motor kan u helpen om daar weer te komen. Of het kan gewoon het geval zijn dat je niet zo jong bent als je ooit was.

Hoe dan ook, er is veel keuze in de e-bike wereld, dus de kans is dat u de optie vindt die u uitkomt.

Lees verder op de pagina voor meer informatie over stijlen van elektrische fiets en wettelijke vereisten.

Wat zijn de wettelijke verplichtingen voor elektrische fietsen?

Elektrische fietsen zijn niet alleen vermomde motorfietsen of scooters, en er zijn een aantal zeer belangrijke verschillen tussen de twee. Om te beginnen kan een e-fiets alleen zijn ruiter helpen, de motor kan niet de enige bron van kracht voor de fiets zijn. Om te verduidelijken kan een elektrische fiets alleen een gebruiker helpen tot 25kmh.

Evenzo kan de motor binnen de fiets slechts 250W bedragen en kan niet worden bediend door een gasklep zoals u op een motorfiets zou vinden. Wat helaas betekent dat je je benen moet gebruiken!

Wat zijn de verschillende soorten elektrische fietsen?

De meeste e-bikes komen in de vorm van een Pedelec of pedal-assist, die de inzet van een gebruiker controleert en zo veel mogelijk helpt (tot die limiet van (20kmh).

Minder gebruikelijk zijn Twist-n-Go-modellen, waardoor ruiters de ingang van de motor van een schakelaar (of zelfs een gashendel) kunnen bedienen.

Waar moet de motor geplaatst worden?

Er zijn eigenlijk maar twee mogelijkheden voor e-fietsmotor: op het voorwiel of op het frame.

Gewoonlijk vind je een hub gemonteerde motor op goedkopere e-bikes. Terwijl ze het voordeel hebben dat ze misschien een beetje rustiger zijn, kunnen ze ook de heuvels ook niet goed halen.

Breng een beetje meer uit en je hebt veel meer kans om een frame gemonteerde motor te krijgen, ook bekend als mid-drive motoren. Er zijn nogal wat voordelen voor dit type.

Om te beginnen is de gewichtsverdeling van de motor veel beter. In plaats van aan de voorkant te zitten, is het nu om de onderbeugel gericht, waardoor de fiets stabieler wordt – een belangrijke overweging voor zowel de weg- als mountainbikes.

De meeste motoren worden nu rond de onderbeugel geplaatst om een betere verdeling van het gewicht te geven.

Andere voordelen zijn het feit dat frame-based motoren de krukas kunnen gebruiken om uw eigen vermogen te monitoren en hun te volgen. Dit kan een veel meer natuurlijk gevoel voor uw rit geven. Ze zijn ook efficiënter, aangezien ze de ketting aandoen in plaats van het wiel vooruit te bewegen.

Tags:

Leave a comment