Hot!

Wat is astrologie?

Wat is astrologie?

Het woord Astro betekent sterren en het woord logie betekent logica. Het woord astrologie betekent dus eigenlijk sterren logica. Astrologen zijn ervan overtuigd dat sterren veel invloed hebben op mensen, in hun gedrag en denken. De sterren beïnvloed ons dagelijks leven. Astrologen gaan ervan uit dat elke planeet in ons zonnestelsel invloed hebt op mens en dier. Wanneer je geboren wordt staan de sterren op een unieke eigen plaats en dit bepaald hoe jouw karakter in elkaar zit. Er bestaan bepaalde Astrologen die jarenlange studies hebben ondergaan om te bepaalde dat wanneer jouw sterrenbeeld maagd is je kritisch en analytisch bent.

Chinees astrologie

De Chinese astrologie dateert terug tot het 2e eeuw van onze jaartelling. Destijds hebben ze alle astronomische waarnemingen bijgehouden zoals zon en maan verduistering. Het chinees dierenriem bestaat uit 12 tekens, het jaar wordt door de Chinezen verdeelt in maanmaanden. Chinese astrologie werd gebruikt om te voorspellen in tegenstelling tot het lezen van je karakter dat wat wij kennen.

Oudste vorm van astrologie

Mundaanastrologie is een van de meest oudste vormen van astrologie. Mundaanastrologie dateert tot ongeveer het 2e millennium v. Chr. Bij de voorspellingen die men maakte kwam zowel de zon als de maan aanbod. Vanuit de Mundaanastrologie zijn er veel andere soorten van astrologie ontstaan. Onder de andere soorten vallen bijvoorbeeld de uurhoekastrologie, gebeurtenisastrologie, politieke astrologie en consulthoroscoop.

Landen waar astrologie actief is

India: De Indiase astrologie is een van de eerste en bekendste astrologie. Door dat deze vorm van astrologie bij de maan hoort heeft de Indiase astrologie 27 dierentekens in plaats van de bekende 12 tekens die afleid van de zon.

Midden-Oosten: Vroeg werd in oud Babylonië of te wel Irak astrologie beoefend. Door de bewegingen die door de sterren werden gemaakt. Door de vele onderzoeken die men maakte is gebleken dat je via de zon verduisteringen en maanverduisteringen voorspellingen kan doen. In het oud Egyptisch koninkrijk dienden de adviseurs tevens ook als astrologen. Dit kwam omdat alleen de koning een horoscoop mocht hebben. Zo zouden de adviseurs een beter advies konden geven over bijvoorbeeld de aanval van een oorlog.

Europa: In Europa was astrologie van erg belang. Astrologie was vooral een teken van inkomsten en voor de rijke mensen. Door de opgang van de wetenschappen vervaagde het beeld van astrologie waardoor steeds meer mensen het niet meer gingen geloven. Tijdens de 20ste eeuw kwam er steeds meer belangstelling voor astrologie. Tegenwoordig kan je naar allemaal mensen toe als je meer wilt weten over astrologie en over hoe het jouw leven beïnvloed.

Fun facts astrologie

1. 1/3 deel van Amerika gelooft in astrologie.

2. Een astroloog voorspelde dat Adolf Hitler de Fuhrer werd.

3. China, India en Griekenland gebruikte als eerste astrologie.

4. Bepaalde sterrenbeeld combinaties versterkt een relatie met elkaar.

5. Je sterrenbeeld kan invloed hebben op je dagelijks leven.

Tags:

Leave a comment