Hot!

Visum Mexico

Visum Mexico

Mexicaanse visa zijn documenten die zijn uitgegeven door het National Migration Institute, afhankelijk van het secretariaat van het interieur, met als doel het reguleren en faciliteren van migratiestromen. Een vreemdeling die Mexico wil binnenkomen, moet een visum krijgen, tenzij hij onderdaan is van een van de 65 in aanmerking komende landen zonder visum of een van de drie in aanmerking komende landen van het Elektronisch Autorisatiesysteem.

Alle bezoekers die over land arriveren en die verder dan 20 kilometer (12 mijl) naar Mexico reizen of langer dan 72 uur blijven, moeten een document Forma Migratoria Multiple krijgen om te presenteren bij checkpoints in het land. In 2016 heeft Mexico de elektronische versie van het formulier (Forma Migratoria Múltiple Electrónica of FMME) geïntroduceerd, dat online kan worden verkregen tegen een prijs van 390 Mexicaanse peso’s.

Of je een visum moet aanvragen voordat je naar Mexico reist, hangt af van:

  • welk land heeft uw paspoort uitgegeven, of
  • of u een wettelijke verblijfsvergunning of visum hebt voor bepaalde landen, of
  • u APEC-zakelijke reisrechten hebt

U hoeft geen visum aan te vragen voordat u naar Mexico reist, als:

1) Uw paspoort is afgegeven door een van de landen op de lijst ‘vrijgesteld’ en u bent van plan naar Mexico te reizen voor vrijetijds- en zakenreizen van 180 dagen of minder; OF
2) Als u geen paspoort in het buitenland hebt, hebt u een permanent verblijfsvisum voor de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Japan, het Verenigd Koninkrijk of elk land dat het Europese Schengengebied heeft ondertekend; OF
2a) Als u niet in het bezit bent van een paspoort uit een van de landen op de lijst ‘vrijgesteld’, heeft u een actueel bezoekersvisum voor meerdere landen voor de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Japan, het Verenigd Koninkrijk of elk land dat is ondertekenaar van het Europese Schengengebied; OF
3) U bent legaal inwoner van Mexico (Resident Temporal of Permanent Resident – voorheen FM3 / FM2); OF
4) Als u niet in aanmerking komt voor 1, 2 of 3 hierboven, heeft u een huidige APEC / ABTC zakenreizigerskaart met toestemming van Mexico goedgekeurd.

Opmerking voor houders van buitenlanders die verblijven in een verblijfsvergunning

Als u in aanmerking komt voor item 2 of 2a zoals hierboven beschreven, raden we u aan contact op te nemen met uw Mexicaanse consulaat voordat u naar Mexico gaat: lijst van Mexicaanse consulaten.

U moet wel een visum aanvragen voordat u naar Mexico reist als:
Mogelijk moet u een vertrekbelasting betalen wanneer u Mexico verlaat vanuit de lucht of over land. De kosten kunnen variëren en sommige luchthavens of grensovergangen accepteren alleen contante betaling. De meeste luchtvaartmaatschappijen nemen de kosten op in de ticketprijs. Neem bij twijfel contact op met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator.

Visumvragen? Neem in geval van twijfel contact op met Mexico.

U hebt geen paspoort van een van de landen op de lijst met vrijgestelde personen en u komt niet in aanmerking voor de punten 2, 2a, 3 en 4 hierboven.
Reizen naar Mexico via de VS.

Als u via de VS naar Mexico reist, controleert u de toegangseisen van de VS met de Amerikaanse ambassade in Londen, zelfs als u alleen op doorreis bent. Als u niet over de juiste autorisatie beschikt, mag u niet naar de VS reizen of doorreizen.

Tags:

Leave a comment