Hot!

Mexico stad

Mexico stad

Mexico, een land in Noord Amerika welke grens aan de Verenigde Staten. En aan de zuid zijde Belize en Guetemala. De hofdstad van Mexico is Mexico-stad, vrij simpel dus. In Mexico wonen maarliefst 124,5 miljoen inwoners. Dit is voor het laatst gemeten in 2017. Daarnaast heeft het land een oppervlakte van 1.934.375 vierkante kilometer dit is 46,5 keer zo groot als Nederland.  

De hoofdstad van Mexico, Mexico-stad is een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld, met meer dan 23 miljoen inwoners is dit meer dan 6 duizend inwoners per vierkante kilometer. In Mexico wordt er voornamelijk Spaans gesproken omdat  Mexico vroeger een kolonie was van Spanje. 

Geschiedenis 

Mexico-stad is in het jaar 1325 opgericht door Azteken. In 1521 werd de stad bereikt door Spanje, hierna werd Mexico overgenomen en Nieuw-Spanje genoemd. Pas na 300 jaar werd Mexico onafhankelijk verklaard na meerde oorlogen.  

Demografie 

Sinds begin af aan is Mexico-stad dichtbevolkt. Met 23 miljoen inwoners in de stad en 8,8 miljoen inwoners in het centrum is dit een enorm aantal. Hierdoor is de stad enorm aan het groeien, voornamelijk de afgelopen jaren zien we een stijging toenemen in het aantal mensen. Dit zorgt ervoor dat er veel huizen bij moeten komen. Maar daarnaast zorgt het ook voor een enorme armoede. Omdat er al niet een te grote werkgelegenheid is komen veel mensen op straat te staan, dit is erg slecht voor de stad en het land zelf.  

Bezienswaardigheden 

Mexico-stad is de meest bezochte plaats in heel Mexico. Dit komt mede door de Spaanse kathedraal en het Nationaal Paleis. Maar ook het vernieuwde stadsgebied en mooie historische standbeelden en andere kunstobjecten die verspreid staan over de hele stad. Ook de nieuwe skyline is binnenkort goed te bewonderen. Er komen tal nieuwe gebouwen die erg hoog worden gemaakt.  

Problemen 

Mexico staat zo bekend om zijn problemen. De armoede en criminaliteit is enorm hoog. De stad bevindt zich midden tussen een aantal vulkanen. Hierdoor blijft de smog erg hoog en is het slecht voor de mens. Aan de andere kant is de grond erg zwak, op sommige plaatsen zakt de grond met ongeveer 20 centimeter per jaar. Ook het drinkwater is er een probleem door dat er meren zijn die vergiftigd zijn door een bijzondere stof. En natuurlijk het verkeer, doordat er zoveel mensen op elkaar wonen en om dezelfde tijden reizen is het een enorm nadeel om met het vervoer te reizen. Er is een enorme filevorming in de stad wat ook weer voor een enorm slecht milieu zorgt.  

Toerisme 

Ondanks de mooie stad en mooie bezienswaardigheden is het niet aan te raden om hiernaartoe te reizen. Dit komt door dat de drukte enorm is maar ook de criminaliteit erg hoog is. Maar ook de viezigheid en de chaotische straten zorgen voor een beleving die je liever niet wilt hebben.  Maar aan de andere kant is het er ook enorm rooskleurig want de feestsfeer is er altijd te bekennen en is het er enorm gezellig.  

Het is zeker aan te raden deze stad een keer te bewonderen.  

Tags:

Leave a comment