Hot!

Het land Mexico

Het land Mexico

Mexico is een groot land en ligt in midden Amerika. Mexico is verdeeld in eenendertig staten. en de hoofdstad is Mexico city. In Mexico spreken de meeste mensen Spaans en is daarmee ook de grootste Spaanssprekende land ter wereld. In Mexico zijn 110 miljoen mensen woonachtig. 20 miljoen daarvan woont in de hoofdstad of omringde steden. Mexico bestaat sinds 1821. maar de geschiedenis gaat veel verder. Vroeger in de prehistorie werd Mexico al bewoond. Rond de twaalfde eeuw voor Christus ontstond  de Meso- Amerika gemeenschap. 

Bezienswaardigheden in Mexico

In Mexico heb je veel bezienswaardigheden. Het land heeft in totaal  eenendertig plekken op de werelderfgoedlijst geclaimd. De maya tempels zijn zonder enige twijfel de populairste attracties, Door heel Mexico liggen veel  tempels van verschillende stammen, wat het bezoeken zeker waard is. De bekendste tempels zijn de maya tempels, Die zijn gelegen op de schiereilanden van Yucatan.

Chichen itza is een maya stad en is gesticht in de tiende eeuw na christus. De Kukulcan is een van de uniekste tempels van het land. toeristen die naar Mexico gaan, Gaan vooral om de Tempels, zon strand en om te duiken. Mexico heeft prachtige kusten met veel mooie onderwaterwerelden, Een van de mooiste plekken is in Rivera maya. De palancar koraalrif gebied word veel bezocht door duikers over de hele wereld en word benoemd als de mooiste duikers plek ter wereld. Verder kan je ook veel zien in de grote steden van Mexico. In de hoofdstad (Mexico stad) heb je veel mooie museums. De meest bezochte museum van Mexico is het Antropologisch Museum.

Het klimaat van Mexico

Mexico heeft diverse klimaten onder andere tropische, regenwoudklimaat en woestijnklimaat. In het zuidelijke deel van het land komt een tropische regenwoudklimaat voor.Er kunnen aan de tropische kust stormen,orkanen ontstaan. aan de grens met Amerika heb je een woestijn klimaat. 

Reisadvies voor Mexico

Mexico is een redelijk veilig land. Je hebt bepaalde gebieden waar je beter niet naar toe kan gaan. Ciudad Juarez word afgeraden om naar toe te gaan, Het heeft een zeer onveilige status. er heerst al jaren lang een heftige drugoorlog,drugs kartels vechten niet alleen tegen elkaar maar ook tegen ambtenaren er komen daarom regelmatig schietpartijen midden op straat. waar ook burgers het slachtoffer van worden. verder moet je rekening houden met zakenrollers in de grote steden. Mexico word regelmatig getroffen door Tropische stormen en orkanen. gebieden aan de Golf van Mexico en de Caraïbische zee. kunt u dus beter vermijden in juni tot en met November.

Religie in Mexico

Sinds de verovering van Mexico door de Spanjaarden is het grootste deel van de bevolking Rooms -Katholiek geworden. Veel Mexicanen praktiseren het geloof niet, maar toch ziet 89% van de Mexicanen zich zelf als katholiek. Dit komt omdat het rooms katholicisme als Mexicaanse identiteit word gezien. 4% van de Mexicaanse bevolking is onkerkelijk. Door alle Spaanse invloeden, heeft het land veel geschiedenis en cultuur kwijt geraakt. toch zijn er nog veel elementen van de indiaanse cultuur blijven hangen in het Mexicaanse katholicisme.

De keuken in Mexico

De Mexicaanse keuken heeft een van de grootste keukens ter wereld en is heel divers. taco’s, frijoles, enchilada’s en quesadilla’s komen voort uit de Mexicaanse keuken. De Mexicaanse keuken is een mix van Mexicaans en indiaanse gerechten. De Mexicaanse keuken is wereld bekend en word overal gegeten, vooral in Amerika. Daar is een mengvorm van Amerikaanse en Mexicaanse

Tags:

Leave a comment