Hot!

Vespa

Vespa

Vespa is een nogal bekend merk onder de jongeren en is Italiaans voor wesp. Het merk is van het bedrijf dat Piaggio en is een Italiaans bedrijf. Veel mensen kennen het merk natuurlijk van de populaire scooters en ze zullen vast wel het bedrijf Piaggio ook kennen. Toch weten maar heel weinig dat Piaggio voor de scooters en bromfietsen oorlogsvliegtuigen bouwde. Dit was voor de Tweede Wereldoorlog en mocht geen oorlogsvliegtuigen meer bouwen omdat Italië samenspande met Duitsland. Dit was de aanleiding voor het bedrijf om de productielijn te veranderen naar een bromfietsen- en scooterfabriek.

Scooters en bromfietsen

Er is vaak verwarring wat nou precies een scooter is en wat bijvoorbeeld de verschillen zijn tussen een snorfiets en een bromfets. Wat 1 ding wel zeker is, is dat deze voertuigen vallen onder het kopje gemotoriseerde tweewielers. Voor als je niet weet wat een gemotoriseerde tweewieler inhoudt, het is een verzamelnaam voor voertuigen met 2 wielen.

Verschillen

Zoals jullie nu weten in een scooter een gemotoriseerde tweewieler. Op deze voertuig heb je de voetsteun aan de voorkant, dat is anders vergeleken met een snorfiets waarbij je beide voeten op de voetpedalen moet zetten. Tegenwoordig lijkt de snorfiets steeds meer op een scooter en is er meer sprake van een voetsteun. De verschillen tussen een snorfiets en een scooter is de maximumsnelheid dat beide voertuigen mogen rijden en een snorfiets moet verplicht op een het fietspad rijden. De snorfiets is niet het enige wat lijkt op een scooter, de bromfiets namelijk ook. Een bromfiets kan een scootermodel hebben, het woord brom gaat meer om de maximum snelheid dat het voertuig mag rijden en de regels die er bij toebehoren.

Ontstaan van de scooter

De scooter was in eerste instantie een fiets die een motor bevatte. Je kan hierbij denken aan een solex. Na de Tweede Wereldoorlog verschenen de opvouwbare fietsen en werd de scooter steeds populairder. Dat de scooter toen der tijd erg goedkoop was, heeft natuurlijk ook een grote rol gespeeld bij de populariteit. Toen de auto’s beter werden begon de populariteit van de scooter te verwateren. De scooter werd opnieuw weer populair in plausibel de jaren 90.

Scooter occasions

Tegenwoordig zijn de scooter best wel duur. Gelukkig zijn er scooter occasions. Dit zijn ook wel tweedehandse scooters. Je kunt hele mooie merkscooters vinden voor goedkoop. Wil je een goede scooter dan kun je kijken bij scooter dealers. Zij zullen je helpen met het vinden van een relatief goede scooter.

Tags:

Leave a comment