Hot!

Scooter kopen

Scooter kopen

Heb je je rijbewijs en wil je graag een vervoersmiddel om naar werk te gaan of korte afstanden mee te rijden? Koop een scooter! Een super handig vervoersmiddel waarbij je niet hoeft te trappen en niet groter is dan een fiets.

Verzekering

Bij het kopen van een scooter komt er natuurlijk wel wat bij kijken. Hierbij moet je denken aan een verzekering, helmplicht en een rijbewijs. Afhankelijk van wat voor scooter u koopt kunt u een verzekering afsluiten bij de verzekeraar. Dit kunt u in verschillende vormen doen: WA, WA beperkt (WA+) , WA volledig casco ook wel allrisk genoemd. Wettelijk aansprakelijk (WA) is verplicht als u een scooter neemt, de andere 2 zijn extra opties die u kunt aanvinken als u de WA verzekering neemt.

WA verzekering: Wettelijk aansprakelijkheid dekt alleen de schades aan de derden die betrokken raken bij een ongeluk en dit is zowel materieel als lichamelijk.

Beperkt casco verzekering (WA+) dekt: schades aan derden, uw zelf en schades waar u geen betrekking tot heeft zoals diefstal of vandalisme. Maar schades waar u wel iets aan kon doen worden niet vergoedt.

Volledig aansprakelijk dekt het zelfde als de beperkte casco verzekering inclusief de schades die u zelf heeft kunnen voorkomen.

Ook staat er bij alle scooterverzekeringen in de polis dat als u de scooter opvoert en dan schade maakt, dan wordt er niks vergoed vanuit de verzekering.

Helmplicht

Bij de geel-kenteken scooters (brommers) heb je een helm plicht. Dit houd simpelweg in dat je verplicht bent een helm op te doen zodra je gaat rijden.

Daarnaast heb je ook nog de blauw-kenteken scooters ook wel snorfietsen genoemd, bij deze scooters hoeft u geen helm op te doen, hiervoor is de verzekering meestal ook wat lager in het maandelijks tarief.

Tips

Voor het kopen van een scooter moet u niet alleen kijken naar het uiterlijk van de scooter maar ook naar het merk, kwaliteit en verbruik. Het is verstandig om eerst een rijbewijs te hebben en een verzekering af te sluiten voordat u een scooter aanschaft.

Bepaal eerst of u een scooter wilt kopen waar u haastig mee wilt rijden of wilt u liever met de wind in uw haren toeren?  Ook is het handig dat als u een scooter koopt dat u aan de accessoires denkt die bij de scooter horen. Denk bijvoorbeeld aan een kettingslot. Scooters staan namelijk over het algemeen bekend dat ze vaak worden gestolen.

Amsterdam

Sinds 1 Februari 2019 dient u een helm op te doen voor het bereiden van een snorscooter in de stad van Amsterdam. Ook dient u met de snorscooter op deze specifiek aangegeven locaties op de weg te rijden.

Scooter rijden

Voordat u een scooter aanschaft raden wij u aan eerst even wat ervaring op te bouwen met het berijden van een scooter. U kunt bijvoorbeeld een vriend of familielid die een scooter bezit vragen om een ritje te maken. Het rijden van een scooter wordt namelijk erg onderschat, dit is vooral te zien door bestuurders die denken een scooter goed te kunnen beheersen maar vervolgens falen door een te snelle bocht te nemen.

Aanschaf/ lease

Naast het feit dat u een scooter kunt kopen kunt u er ook een leasen, dit verschild gigantisch in de prijzen voor verschillende scooters. De prijzen hierin verschillen tussen de €10 tot €100 per maand.

Een scooter aanschaffen is meestal niet zo duur, u kunt dit 2e hands doen of u kunt een nieuwe aanschaffen. Maar hier kunnen de prijzen wel hoger liggen dan gewenst, denk aan prijzen die u aan een 2e hands auto kwijt kunt zijn.

Elektrische scooter

Tegenwoordig zijn er ook elektrische scooters, niet al te best in kwaliteit maar ze worden met de dag beter.  De elektrische scooter is erg fijn dit omdat hij geluidloos rijd en je hoeft niet iedere keer naar een tankstation toe te rijden. U kunt hem gewoon thuis opladen net als een mobiele telefoon.

Je pas gekochte scooter laten tunen?

Tags:

Leave a comment