Hot!

Piaggio zip

Piaggio zip

Piaggio is een van de grootste Italiaanse producent van vliegtuigen, bromfietsen, scooters en motorfietsen. Piaggio staat bekend om hun duurzame materialen die gebruikt worden, professionele services, populariteit en de zuinigheid van de scooters.

Piaggio is op dit moment de bekendste producent van scooter zoals: Puch, Piaggio, Gilera en Vespa. De meest verkochte scooters zijn de Fly en Zip. Zip is erg bekend, omdat de elegante look heel aantrekkelijk is onder de jongeren. De Zip heeft heel veel verschillende accesoires, waardoor de scooter erg uniek wordt. Je hebt ledjes, xenon lamp, sp-vleugel, valbeugels en een gesmoked windscherm. Het meest gezien model is de MP3, de driewielige motorscooter.

De Piaggio Zip is een scooter die wordt gemaakt door Piaggio. Elke Zip-model heeft een CVT- automaat ,wordt ook wel twist and go-transmissie genoemd, omdat het geen versnellingen heeft en het gebruikt een automatische centrifugaalkoppeling, hierdoor loop de scooter erg rustig en zuinig. Bedrijven zoals Malossi, PM Tuning en Polini bieden zeer uitgebruide mogelijkeheden om de scooter uit te breiden voor de 50 cc en alle 125 modellen.

Zip sp

De zip sp werd uitgevoerd met een water gekoeld blok en een mono voorvork (een armige voorvork) En een sportievere kappenset.

De eerste model Zip was er alleen in een 49 cc model met een 2 takt blok. Het was standaard luchtgekoeld, met trommelremmen aan de voorkant en achterkant. De Zip SP is watergekoeld en had een zeer snelle motor. De scooter was vooral opvallend door de oranje kappen die hem uniek maakte. De brandstoktank heeft een inhoud van 4 liter en was 70 cc omgerekend 16 pk (12kW) Malossi uitgerust, hierdoor had de scooter meer vermogen en topsnelheden.

In 2000 kwam de vernieuwde Zip 2000 Cat-modellen. Dit model heeft verschillende innovaties zoals een hoogte verstelbare stoel, een afsluitbare handschoenenkastje een buddy met extra ruimte. Het heeft een analoge kilometerteller, de voorrem is hydraulisch en de scooter is zeer compact en licht.

Zip 2000 vernieuwd in 2013

De vernieuwde Zip is in het heden verkrijgbaar, met slechts lichte wijzigingen in het blok en verschillende kleuren waren de belangrijkste veranderingen. Ook zijn er zowel 2- als 4-takt modellen uitgebracht. De 4 takt is veel zuiniger dan de 2 takt. De snorfietsen waren zelden leverbaar met een 2-takt blok, maar nu zijn ze verkrijgbaar met het Piaggio 4-takt 2-kleps blok. De scooter hebben nu standaard zwarte velgen, vroeger was dit zilver, ook heeft de scooter nu stickers erop met daarop de model van de Zip zoals 25km en 45km. In 2018 is er een nieuwe zip gekomen namelijk met de injectie. Dit model is veel zuiniger en heeft een paar wijzigingen aan de scooter. Het heeft geen kickstarter meer en werkt volledig op de accu, ook heeft de kappen een nieuwe rood-zwarte sticker. De blok is anders dan de voorafgaande modellen en de uitlaat is vernieuwd. Voor de rest kunnen alle accessoires van de oude modellen ook op dit model.

Technische gegevens:

Motorblok
Eencilinder-viertakt 
Boringxslag
39×41.8mm 
Koppel
3,6Nmbij6500tpm 
Brandstofsysteem
Carburateur 
Smering
Wet-sump 
Koppeling
Automatische droge centrifugaalkoppeling

Kenmerken:

Cilinderinhoud 
49,9 cc 
Vermogen
2,6 kW (3,5 pk) bij 8500 tpm 
Koelsysteem
Lucht 
Starter
Elektrisch en kickstarter 
Transmissie
CVT met torque server 
Emissienorm 
Euro 2

Tags:

Leave a comment