Hot!

Vakantie Barcelona

Vakantie Barcelona

Barcelona Transport

Vele mensen kennen Barcelona alleen van de voetbal club maar weten eigenlijk nou niet dat er veel meer dingen zijn te doen in Barcelona dan alleen het voetbal. Barcelona is zeer makkelijk te bereiken via het vliegtuig. Het officiële vliegveld van is Barcelona-El Prat Airport en is ongeveer 17 kilometer verwijderd van het centrum van Barcelona. Het is tevens ook de op een na grootste airport dat Spanje in z’n bezit heeft. Dit vliegveld dient voornamelijk voor binnenlandse vluchten en een overstap voor vele andere Europese bestemmingen.

La Sagrada Familia

Aan de top van Barcelona’s top toeristische attracties staat natuurlijk het magnifieke, maar nog niet afgemaakte kerk van de La Sagrada Familia ontworpen door architect Antoni Gaudi. Dit is een unieke constructie van Barcelona’s meest bekende touristische attractie en uiteraard het meest bezochte plek in Barcelona voor toeristen en heeft Tripadvisor zelfs gemarkeerd als een van ’s werelds meest bezochte attracties met wel 3 miljoen bezoekers per jaar. Er zijn daarom ook elke keer hele lange rijen om binnen te komen. Deze kerk werd door in 2012 officieel geopend door de Sagrada Familia, alhoewel de buitenkant nog niet helemaal klaar is met aanleggen. De familie hoopt dat het gebouw uiterlijk in het jaar 2026 af te hebben voor het 100 jarige jubileum van Gaudi’s dood en zal dan eindelijk af zijn na 144 jaar.

Magic fountain show Barcelona

De Magische Fontein is echt een must see attractive in Barcelona. Dit is een fontein die je van je leven lang nog nooit hebt gezien. Het voelt echt magisch om de prachtige show van water, licht en muziek te ervaren. Deze magische fontein is gebouwd in het jaar 1929 als een van de hoofd attracties voor de Barcelona wereldbeurs en is nog steeds een van de beroemdste plekken die Barcelona te bieden heeft met wel een bezoekersaantal van ongeveer 2.5 miljoen per jaar. De entree voor deze magische show is geheel gratis, maar heeft bepaalde tijden wanneer deze shows worden gegeven. Zo heb je in de winter alleen op zaterdag en vrijdag een avond show en in de zomer al vanaf donderdag tot en met zaterdag.

Picasso museum

Als derde must see spots in Barcelona is het Picasso Museum. Het Picasso Museum is het meest bekende en populaire museum die deze stad te bieden heeft. Dat komt uiteraard door kunstenaar Pablo Picasso die hier vanuit het zuiden van spanje (Malaga) heen is verhuisd met zijn familie in het jaar 1895 tot het jaar 1904. Pablo’s vader was een kunst leraar en alhoewel Pablo al kunst had gestudeerd in Malage, is hij in Barcelona zich echt bezig geweest met het ontwikkelen van zijn kunst. Pablo Picasso beschouwde zichzelf als afkomstig van Barcelona en het was hier dat zijn vroege jaren doorbracht als een worstelende jonge schilder en voor het eerst zijn werk tentoonstelde. In het Picasso museum kan je ongeveer 4,000 van zijn vroege kunstwerken zien en kun je ook echt zien hoe deze jongen van student uitgegroeid is tot ’s werelds meest geliefde kunstenaar.

Tags:

Leave a comment