Hot!

Barcelona

Barcelona

Het is een van de aller grootste steden van Europa. Het heeft zijn eigen mensen, cultuur, vliegveld en een prachtige voetbalclub. We hebben het natuurlijk over Barcelona. Barcelona is de op een na grootste stad van Spanje. De stad telt zo ongeveer anderhalf miljoen inwoners. In de hele provincie Barcelona en met meerdere voorsteden telt de stad zo ongeveer 5 miljoen inwoners. Barcelona is de hoofdstad van Catalonië in de provincie Barcelona. Catalonië is een deel van Spanje. Je kunt het vergelijken met Friesland in Nederland. Ze hebben hun eigen taal in dat deel van het land. Ze hebben hun eigen vlag. De vlag lijkt een beetje op de vlag van Spanje. Er zijn rood/gele diagonale strepen te vinden op de vlag van de Catalanen. De stad is wereld beroemd vanwege de vele toeristen over de hele wereld en de prachtige voetbal FC. Barcelona. De stad ligt in het noord-oosten van Spanje en ligt aan de Costa Brava aan de middellandse zee. De stad heeft vele bezienswaardigheden zoals de grote haven met jachten van miljoenen euro’s. Ook zijn er prachtige stadions te vinden waaronder voetbal maar ook het olympisch zwembad.

Sagrada Familia

De meest bekende bezienswaardigheid van Barcelona is de Sagrada Familia. De Sagrada Familia is een bijzondere kerk die is ontworpen door een boekenhandelaar. Zijn naam was Josep Maria Bocabella. De kerk bestaat uit vier hoge torens die in een trap vorm lopen. Op de kerk is het verhaal van Jezus afgebeeld. De reden waarom de kerk zo beroemd is omdat de kerk in 1883 zou worden gebouwd. Maar op de dag van vandaag is de kerk nog steeds niet af. De opdracht werd gegeven aan Gaudi. Hij beweerde dat hij de kerk binnen 10 jaar af zou hebben. Maar hij overleed na een ongeluk. De bouw is voortgezet en de planning staat nu op 2026 dat de Sagrada Familia klaar is.

Camp nou

Een ander bezienswaardigheid is het stadion Camp Nou. Camp Nou is de thuis basis van s’werelds grootste voetbal club FC Barcelona. FC Barcelona kent een rijke geschiedenis met s’werelds beste voetballers aller tijden. Zo speelde bijvoorbeeld Ronaldinho voor Barcelona. En in het heden speelt Lionel Messi en Luis Suarez voor de Spaanse top ploeg. Niet alleen de spelers en de club is bekend, zo ook het stadion. In het stadion passen zo ongeveer 99.000 mensen in. Het stadion is geopend in 1957. Elk jaar komen er tientallen duizenden mensen naar het stadion. Niet voor de wedstrijd, maar voor de speciale fanzone die buiten het stadion is gecreëerd. In de fanzone zitten verschillende restaurantjes, winkeltjes en grote shops met wedstrijdtenue’s. Ook kun je rondleidingen krijgen door het stadion en kun je op de foto met de Champions League beker.

Citytour

Niet alleen het stadion of de kerk zijn populair in de stad. Ook de citytours zijn zeer in trek bij de toeristen. Bij een citytour rijd je met een bus door de stad en wordt je de hele dag rondgeleid naar alle mooie plekken in de stad. Zo rijd je eerst langs de Sagrada Familia en het stadion van FC Barcelona. Ook kom je langs een belangrijk deel van de stad. De jachthaven van Barcelona. De jachthaven is enorm groot en er liggen schepen van wel miljoenen tot miljarden euro’s. Ook vertrekken hiervandaan veel cruiseschepen In de stad zijn verschillende manieren op de stad te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld een trein die door een berg omhoog gaat. Er zijn twee kabelbanen die je over de Las Ramblas en de have leidt. En er zijn Busreizen beschikbaar.

Tags:

Leave a comment