Hot!

Barcelona

Barcelona

Barcelona is een van de bekendste steden van Europa. De bekende stad ligt in het noordoosten van Spanje. Veel mensen denken altijd dat Barcelona de hoofdstad is maar dat is niet zo. Madrid is de hoofdstad van Spanje, omdat Madrid net iets meer inwoners telt. Een leuk weetje over de inwoners van Barcelona, zij noemen namelijk de stad ‘Barna’.

Reis naar Barcelona

Binnen iets meer als 2 uur vliegen ben je in Barcelona. Zeker een aanrader om heen te gaan als stedentrip omdat er veel leuke en interessante bezienswaardigheden te vinden zijn. Hier een paar leuke bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn: Sagrada Familia, Gaudi Park Guell, Het stadion van FC Barcelona, La Rambla wordt ook wel Las Ramblas genoemd, Arc de Triomf en natuurlijk nog veel meer. Barcelona ligt natuurlijk aan de kust, dus het is ook zeker leuk om het strand te bezoeken met natuurlijk een mooi uitzicht op de Middellandse Zee en op de welbekende haven, de haven van Barcelona is een belangrijke passagiershaven. Een handige tip: Als je de bekende straat Las Ramblas helemaal uitloopt kom je uit bij het strand van Barcelona.

Overnachten in Barcelona

Vaak denk je dat een stedentrip veel geld kost. Het kan vaak ook voor weinig je hebt namelijk hotels en appartementen die niet veel kosten. Het nadeel is wel als je goedkope hotels/appartementen wilt je vaak verder van de bekende plekken vandaan zit. Het ligt dus helemaal aan jezelf of je een dure, gemiddelde of goedkope stedentrip wilt. Natuurlijk kan je ook voor gemiddelde prijzen gaan en vaak zit je dan wel dicht bij bekende bezienswaardigheden. Ook is het eten heel goedkoop en kan je vaak heel voordelig tapas eten, wat zeker een aanrader is als je in Barcelona bent. In de zijstraten van de Ramblas zitten veel leuke tentjes waar je lekker kunt eten. Let er wel op dat de Spanjaarden pas om 21:00 beginnen met eten, dus vaak zijn de restaurants pas laat open en niet zoals wij gewend zijn in Nederland.

Tour met een bus of fiets door Barcelona

Een aanrader als je veel wilt zien binnen een paar dagen kan je het beste 1 hele dag met een tour bus mee gaan of een fiets huren. Met de bus ga je langs alle bekende plekken in Barcelona, je hebt verschillende haltes waar bekende bezienswaardigheden te vinden zijn. Als je bijvoorbeeld wilt uitstappen bij Park Guell en in het park wilt gaan rondlopen kan dat zeker. De tour bus gaat namelijk elke 10 minuten. Dus je kan heel gemakkelijk de rest van de stad ook nog zien. Omdat Park Guell redelijk ver van de drukke stad zit is met de tour bus een handige optie. Handig om te weten je kan bij elke halte je busrit beginnen of beëindigen. Wat ook zeker leuk is om te doen: fietsen huren en daarmee alle bekende plekken te bezoeken. Op de fiets is namelijk ook alles goed te bereiken. Op veel plekken in Barcelona en vooral in de kleine straatjes mag er niet met de auto worden gereden maar met de fiets dus wel. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een fietstocht. Je gaat dan met een groep en een Nederlandse tourgids. Deze gids fietst voorop en laat je alle bekende plekken zien in Barcelona en hij of zij vertelt hier iets over.

Tags:

Leave a comment