Hot!

Utrecht

Utrecht

De provincie Utrecht bestaat uit zo’n 1553 vierkante kilometer en heeft 26 gemeentes Met 1,32 miljoen inwoners. Utrecht is centraal gelegen en is de vierde grootste stad van Nederland. De stad had in 2017 een populatie van 345.070 mensen.

In de stadscentrum van Utrecht staat veel geschiedenis, je hebt veel oude gebouwen staan die tot al in de middeleeuwen bestaan. Utrecht is sinds de 8e eeuw het Religieuze centrum van Nederland. Utrecht was in de gouden eeuw de grootste en belangrijkste stad van Nederland. Nu is Amsterdam de grootste en belangrijkste stad van Nederland. de stad heeft de grootste universiteit van Nederland, Door de centrale ligging van Utrecht  heeft het een belangrijke transport positie, en is het aantrekkelijk voor organisaties en ondernemingen om zich te vestigen in Provincie Utrecht.

Utrecht had in 2017 een populatie van 345.070, er word verwacht dat in 2025 de bevolking zal stijgen naar 391.000. Utrecht heeft een redelijk jonge bevolking met een gemiddelde  leeftijd van 20 tot 30 jaar. Dit komt mede dankzij de aanwezigheid van de grote universiteiten. 53% van de bevolking is vrouw en 47% is man. Utrecht is rijk aan verschillende culturen en identiteiten. ongeveer 65% van de Utrechters komt oorspronkelijk uit  Nederland, 12% van de bevolking is een immigrant uit een  westers landen. en 24% komt uit een niet westers land. daarvan zijn 9% Marokkaans, 3% Surinaams en Caraïbische eilanden , 5% Turks en 5% uit overige landen.

Tags:

Leave a comment