Hot!

Uncharted

Uncharted

Wat is het?

Uncharted is een action-adventure third-person shooter platform video game, die gedeveloped is door Naughty Dog en volgt het verhaal van de avonturier Nathan Drake, die opzoek gaat naar de grootste schatten die verloren zijn met de tijd en probeert deze ondanks alles te vinden en mee te nemen. In het spel wordt er vooral op het verhaal gefocussed en wat minder op de gameplay. Maar er worden ook puzzels in het spel verwerkt en ook leer je nog eens wat over de geschiedenis van verschillende historische figuren, het geeft je een open gevoel ookal is er maar 1 weg die je kunt gaan, er zijn ook geen side-missions die je van de main mission afhoud. Om het uit te spelen ben je ongeveer 8 à 9 uur bezig.

Het verhaal

Het speelt zich af op de kust van Panama, de schatzoeker Nathan Drake en Elena Fisher (Reporter), waar ze de begraafkist van Sir Francis Drake, de voorvader van Drake zelf, van wie de ring coördinaten heeft van de schat, maar als ze de kist openen ligt er niet meer in dan alleen een kleine notitieboekje. Drake houdt het boekje voor zichzelf en laat deze niet aan Elena zien, ze worden erna aangevallen door piraten waardoor het avontuur pas echt gaat beginnen. Ze worden achterna gezeten, bedreigd en gaan op zoek naar de goude stad ‘El Dorado’, die volgens Drake een volledig van goud is gebouwd. Naast de twee hoofdkarakters is er ook nog Victor “Sully” Sullivan, dat is een goede vriend van Nate en helpt hem met zijn avonturen. Ondanks dat het een goede vriend is staat hem een hoop te verwachten, of dat in goede of slechte zin is blijft een verassing voor als je het verhaal zelf wilt ervaren.

Gameplay

De gameplay voelt vooral in het begin beetje raar aan, maar naarmate je er aan went word het steeds makkelijker te gebruiken en maakt het weer goed. In de game zelf is er een goede wisseling van actie en rust momenten, tussen het vechten van de piraten en quick time events door heb je rust momenten waar je puzzels moet doen om verder te kunnen. Ondanks dat de puzzels niet aantrekkelijk klinken zijn ze wel een goede toepassing in het spel en past het erbij, vooral omdat hij tijdens dit soort momenten je kleine geschiedenis les geeft over wat vroegere personages, er word met name gesproken over zeevaarders en dit zorgt ook voor nog wat leerzaams tijdens het spelen.

Mijn mening

Ik vond het spel een vrij goed exemplaar met veel actie en een goed verhaal, je merkt wel goed dat er meer is besteed aan het verhaal en de graphics dan aan de controls want het voelt soms wat apart aan. De Uncharted series vind ik zelf vrij goed, want ik hou van story-driven games en dit is er een perfect voorbeeld voor en dit spel heeft ook nog een goede balans tussen actie en verhaal. Ik moet wel zeggen dat het verhaal soms een beetje raar is want het ene moment zijn de hoofdkarakters vrienden en het andere moment lijken ze vijanden, terwijl hun “vriendschap” al vrij lang tot stand word gehouden. Ondanks alles zou ik zeker aanraden de Uncharted series te spelen en bij het begin te beginnen en zo voort te werken naar de laatste deel, A Thief’s End, dat de laatste is van de series (dat vrij jammer is).

Pros

– Goed verhaal
– Veel actie
– Historische momenten
– Mooie graphics
– Sleept je mee

Cons

– Matige contols
– Kan wat langzaam zijn
– Rare verhaal twists

Cijfer: 8.7/10

Tags: