Hot!

Battlefield review

Battlefield review

Een uitgebreide Battlefield review voor nieuwe gebruikers.

Wat is Battlefield?

Battlefield is een Massive Multiplayer Online First Person Shooter. Het is een van de bekendste FPS’s op het moment. Je kunt tanks, vliegtuigen, wagens, motors, jetski’s en straaljagers vliegen. De Battlefield series is gemaakt op de Frostbite Engine, dat gemaakt is door DICE.

Het is op een realistische wereld gebaseerd, dit betekent dat er recoil is, onderwater ademen en motoren die kapot kunnen gaan door het te veel te gebruiken.

Classes in Battlefield

Je hebt verschillende classes in battlefield, je hebt een sniper, assault, engineer en support. Een sniper is iemand die met een sluipschuttersgeweer mensen op lange afstand kan neerhalen. De sniper class is moeilijk te bemeesteren. Je moet rekening houden met bullet drop, wind en afstand. Een goede sniper kan grote ravage aanbrengen op de battlefield. Een assault is de medic class in Battlefield, hij kan medic packs droppen, heeft automatische geweren of shotguns en speelt op de frontline. Een engineer kan wagens repareren, kan rocket launchers gebruiken en heeft mines om tanks op te blazen. De support class kan ammo packs droppen, dit geeft de mogelijkheid om wapens te herladen met nieuwe munitie. Een support class heeft heavy machine guns, en speelt dus ook op de frontline.

Voertuigen in Battlefield
Je hebt verschillende voertuigen in Battlefield.

Alle ground vehicles op een rijtje:

 • Main Tank
 • Anti Air Tank
 • Buggy
 • Motor
 • Anti Infantry Tank


Alle air vehicles op een rijtje:

 • Air jet
 • Bomber jet
 • C-130
 • Scout helicopter
 • Black hawk helicopter
 • Assault helicopter
 • Deze voertuigen komen voor in elke map van Battlefield.

Perks in Battlefield


Je hebt verschillende perks in Battlefield, dit betekent dus dat je verschillende boosts kan krijgen als je de class lang speelt. Dit kan betekenen dat je sneller kan lopen, sneller kan herladen en nog veel meer. Voor voertuigen zijn er ook perks, deze kan je unlocken door het voertuig veel te gebruiken. Dit betekent dus des te meer je een voertuig speelt, des te sterker het voertuig wordt tegenover andere voertuigen. Met een Premium-pass kan je alles vanaf level 1 unlocken, hoewel betaal je hier wel wat voor. Dus in conclusie kunnen perks je een flinke voorsprong geven op anderen.

De maps in Battlefield


Je hebt verschillende maps, waarin 64 vs 64 kan worden gespeeld. De Frostbite Engine laat toe dat elk object kapot gemaakt kan worden. Dit geeft een zeer realistisch gevoel in de battlefield, dit betekent ook dat de omgeving elke keer er anders uit ziet. Er zijn verschillende soorten maps, je hebt aircombat maps en infantry maps. Er zijn grote maps, en CQM ( Class Quarter Maps), waar de map verkleint is en spawn locaties dicht op elkaar zitten.

Levelingsysteem in Battlefield

Battlefield heeft een uniek levelsysteem waardoor je per level een nieuwe upgrade kan krijgen, een nieuw wapen kan unlocken en kan werken aan weapon skins. Wanneer je een level omhoog gaat, unlock je een battlechest, hier zit verschillende upgrades in voor elk wapen. ( Dit is random).

Hoe kan je Battlefield spelen?

Je kan alleen Battlefield spelen als je het programma Origin hebt. Dit is vergelijkbaar met Steam. Origin heeft zijn eigen store en library waar je de games kan opstarten. Je wordt dan naar een browser geredirect om je server (map) kan kiezen. Hier kan je alle verschillende modes aanvinken die jij graag wil spelen.

Origin link: https://www.origin.com/nl-nl/store/

Battlefield kopen? : https://www.origin.com/nl-nl/store/shop/battlefield

Conclusie

Battlefield is een uniek spel met een verschillende ervaring dan andere mmofps. Als je graag van objecten mollen houdt, mensen overhoop knallen met tanks en een huis plat bombarderen, dan is dit spel voor jou. Dus Battlefield is een fantastische game met veel unieke opties.

Rating: 8/10

Tags:

Leave a comment