Hot!

Tervuerense herder

Tervuerense herder

Een Tervuerense herder , een iets minder populaire hond als het gaat om het vergelijken tussen alle honden. Een Tervuerense herder is een herder die eigenlijk niet in de herders categorie valt hoewel de naam dat wel zegt. Een Tervuerense herder heeft veel haar op zijn lichaam en een zachte vacht. Tijdens zijn periodes in de zomer en winter gaat hij van vacht veranderen hij zal zijn haren een klein beetje loslaten en in de zomer wat lichtere haren aanmaken en in de winter zal hij snel kiezen voor wat donkere haren. Ook is een Tervuerense herder moeilijker te kammen dan de andere honden omdat hij snel zijn haren loslaat. Een Tervuerense herder is ontstaan in België en daar wordt hij gezien als een van de Belgische herders. het is een slimme hond die zich makkelijk en snel kan aanpassen.

Het uiterlijk

Zoals al werd beschreven in de inleiding heeft Een Tervuerense herder een zachte huid met veel lange haren. Hij heeft een donkere kop met bruine ogen die goed verlicht zijn. Een Tervuerense herder heeft verschillende veelvoorkomende kleuren, hij kan vaak een iets donkere vacht hebben met een rode tint of juist weer lichtbruin met een zwarte tint. Er zijn veel variaties mogelijk bij deze herder. Je kan eigenlijk in korte zin zeggen dat deze herder van grijs tot bruin te krijgen is en soms met een rode en zwarte tint. De Tervuerense herder kan ongeveer van 55 tot en met 60 cm worden in de lengte van zijn schofthoogte. Zijn gewicht kan echter vaak variëren de Tervuerense herder staat erom bekend. Als je het gemiddelde neemt wordt de herder over het algemeen maximaal 35 kg.

De verzorging

Voor de verzorging van een Tervuerense herder moet je vooral veel borstelen. Een Tervuerense herder heeft veel haar en zijn vacht laat dan ook snel haren los. Wassen is ook een belangrijk onderdeel. Het is van belang dat een herder en dan vooral een Tervuerense herder goed gewassen wordt. De haren zitten ver van ze lichaam vandaan dus kunnen er ook snel bacteriën of vlooien ontstaan. Het belangrijkste voor een Tervuerense herder is dat het een goed en vriendelijke opvoeding krijgt voor zijn vrolijke karakter en zijn actieve aard.

Aard

Een Tervuerense herder houdt altijd van een familie die hem goed verzorgt, van nature is het een hond die graag de leiding heeft over alles. Vanaf zijn opvoeding moet hij gelijk met zijn vaardigheden geconfronteerd worden om gelijk zijn vaardigheden en eigenschappen onder druk te zetten. Het is ook belangrijk dat de herder weet waar hij vandaan komt en wat zijn doel is in het leven, het is een herder wat houdt in dat hij bepaalde taken moet leren, een deel krijgt hij van zijn eigen aard maar een deel moet geleerd worden om ze te kunnen toe passen.

Conclusie

Een hele leuke hond dus die Tervuerense herder , maar let wel op verzorg hem goed voor honden is het altijd belangrijk om vanaf minuut 1 gelijk goed te verzorgen om hem zo aan bepaalde dingen gelijk te laten wennen. De verzorging kost wel veel tijd aangezien hij veel haren heeft en een lange vacht. Aldus de informatie over een Tervuerense herder.

Tags: