Hot!

Rex

Rex

Tyrannosaurus rex was een grote roofzuchtige dinosaurus. Het stond op twee krachtige achterpoten en had een gespierd lichaam en een staart. Zijn armen, in vergelijking met de grootte van zijn lichaam, waren klein. T Rex had twee klauwen aan het einde van elke arm, en zijn poten hadden drie klauwen, met een vierde verder op de voet. Het hoofd was enorm en de sterke kaken waren gevuld met 54 tot 60 lange, scherpe tanden.

Het zijn niet alleen de grote tanden die wetenschappers vertellen dat T Rex een roofdier was. Andere aanwijzingen zijn naar voren gerichte ogen en een puntige vorm van het hoofd, waardoor het uitstekende binoculaire zicht van de T Rex wordt verkregen. Dit helpt een dier meten hoe ver weg iets is – nuttig voor een jager. Prooidieren hebben meer kans hun ogen op de zijkanten van hun hoofd te hebben. Dit is handig als je op zoek moet naar roofdieren, maar niet zo goed als je actief op jacht moet naar voedsel. T Rex had een flexibele nek, waardoor het snel van richting kon veranderen om vluchtende prooien te grijpen. Grote delen van de hersenen waren gewijd aan visie en geur. Hierdoor kon T. Rex prooien lokaliseren en stalken. Als je een Triceratops was, was je je misschien niet eens bewust dat er een T Rex in de buurt was!

T Rex: Apex Predator

Hoewel veel aanwijzingen wijzen op het feit dat T Rex een jager is, kan het ten minste iets van zijn voedsel hebben gevonden door te spoelen. T. Rex zat bijna zeker aan de bovenkant van de voedselketen, waar hij ook werd gevonden; een volgroeide T. Rex zou geen natuurlijke roofdieren hebben gehad. Maar – zoals we later op de pagina zullen ontdekken – heeft T Rex misschien niet alleen gejaagd en zelfs gejaagd door andere T Rex! Wat is er met de Tiny Arms? Sommige wetenschappers beweren dat de armen van T Rex te klein waren om een nuttig doel te dienen. De hoeveelheid spier die aan de armgraten is bevestigd suggereert echter dat de armen, hoewel kort, sterk waren en waarschijnlijk een functie hadden. Er zijn verschillende theorieën over waar de armen van T Rex voor werden gebruikt, zoals: prooi dicht bij de kaken houden tijdens het eten en T Rex helpen op te staan.

Hoe groot was T Rex?

T Rex is een van de grootste op het land gebaseerde roofdieren die ooit de aarde hebben bewandeld. Zijn lichaam was 12 meter (40 voet) lang. Het stond ongeveer 3,66 meter (12 voet) hoog op de heupen. Als het er vandaag was, kon het met gemak de ramen van boven bewonderen!
T Rex woog tussen 8 en 9,5 ton (17.637 en 20.944 lb). Dat is ongeveer hetzelfde als vier

Een krachtige beet

Het hoofd van T Rex was meer dan 1,25 m (4,1 ft.) Lang. Van T Rex-fossielen kunnen wetenschappers zien dat de kaakspieren extreem krachtig waren door de manier waarop ze op de schedel werden bevestigd. De schedel en de kaken werden ook gebouwd voor kracht. Ze zouden in staat zijn geweest om botten te verpletteren – zelfs dikke beenderen – en door vlees te snijden!

Tags:

Leave a comment