Hot!

Pastinaak

Pastinaak

Pastinaak was vroeger een populaire groente en is de loop van de tijd helaas minder populair geworden. Tot een aantal jaar geleden, want de groente werd opnieuw ontdekt! Veel restaurants begonnen de groente te serveren, in kookprogramma’s was de groente steeds meer te zien en uiteindelijk belandde de groente ook weer bij de groenteboer en in de Pastinaak1supermarkt. De smaak van de pastinaak lijkt een klein beetje op die van anijs en is tegelijkertijd aards te noemen. De pastinaak wordt meestal gekookt, gegrilld of rauw gegeten. De pastinaak kan echter op heel veel verschillende manieren bereid worden en via Pastianaakrecept.nl kun je een aantal recepten vinden om deze groente weer opnieuw te ontdekken.

Voedingswaarde per 100 gram pastinaak

  • 89 kcal
  • 75 gram water
  • 17 gram koolhydraten
  • 1 gram vet

De pastinaak bevat relatief veel koolhydraten voor een groente. Je kunt de pastinaak dan ook goed gebruiken voor een winterse kost. De groente geeft vulling aan een gerecht. Vroeger waren er nog geen aardappels en werd de pastinaak gegeten zoals we vandaag de dag de aardappel eten.

Koken met pastinaak

Pastinaak is een harde en stevige wortel of zacht wanneer deze iets langer ligt. De zachte wortel kun je gebruiken voor in de soep, maar voor andere bereidingen kun je beter een verse stevige wortel gebruiken. De pastinaak is het best te bewaren in koele ruimtes en hoef je niet in de koelkast te doen.

Je kunt de pastinaak koken en serveren bij vleesgerechten. De pastinaak kun je ook gebruiken om te frituren als een soort chips bij luxere gerechten. Vind je het lekker om puree te eten? Kies dan eens voor een aardappelpuree die je mengt met een klein beetje pastinaak. De smaak wordt op deze manier een stuk verfijnder en past goed bij zowel vlees als vis. Pastinaak kan ook een hele frisse groente zijn, rasp de pastinaak eens en verwerk de pastinaak in een salade. De groente heeft een hele aparte smaak als je deze rauw eet. Het is heel fris en anijsachtig tegelijk. Wil je zelf een experimenteren met pastinaak? Dan kun je dus alle kanten op! Volg één van de recepten op deze website om direct van start te gaan.

Tags: