Hot!

Panda’s in Nederland

Panda’s in Nederland

In Nederland leven weinig panda’s. Het dier is een uitzonderlijk mooi beest met een perfect karakter. Je kan ze moeilijk onderscheiden met elkaar. Panda’s zijn leuke beesten die makkelijk te verzorgen zijn en zichzelf goed kunnen onderhouden in het wild. Veel mensen denken dat panda’s uitsterven maar dat valt wel mee. Je ziet bijvoorbeeld bij het logo van de WNF de panda, waarom ze dit hebben gedaan is echter onduidelijk. De meeste panda’s leven in de rimboe en in het wild bij jungles. Ze kunnen zichzelf makkelijk vinden om te eten en zichzelf te verzorgen. Ze leven altijd in een groepje en planten zich altijd heel moeilijk voor. De rage in Nederland is ontstaan nadat de eerste panda’s geïmporteerd waren uit het buitenland. Dierentuinen in Nederland kunnen de panda’s makkelijk houden. Ze weten precies hoe de panda leeft en wat hij nodig heeft.

Ontstaan van de panda in Nederland

Zoals al verteld werd wordt de panda in Nederland geïmporteerd. Ze groeien nu wel op in Nederland omdat ze zich hier wel voortplanten maar in het buitenland waar ze oorspronkelijk vandaan komen gaat het een stuk makkelijker en gebeurd het over het algemeen veel vaker. De panda’s worden goed onderhouden in Nederland en dat heeft een prachtig resultaat neergezet. Iedereen kan ze bezoeken bij lokale dierentuinen en in verschillende organisaties in Nederland. De dierenspecialisten zorgen dat de panda goed geïmporteerd wordt vanuit andere landen zoals de rimboe in Suriname. Nu gebeurd dit nauwelijks omdat de panda’s zich in Nederland ook voldoende kunnen voortplanten maar echter beginnen steeds meer jungles gekapt te worden en bedreigd dit ook de leef plaats van de panda.

Verzorging

De panda’s zijn leuke dieren en vereisen weinig benodigdheden. Ze leven in vele gebieden en hierdoor zijn ze dus wat meer gewend. De panda’s wassen zichzelf maar in Nederland moet hier en daar wel wat geholpen worden. De panda’s in de rimboe worden zelf verzorgd door het weer daar kan het ineens stortregenen en hierdoor wassen ze zich goed. In Nederland gebeurd dit nauwelijks. De panda’s worden in Nederland verzorgd met bamboe gras en kleine diertjes als hun dit ligt. Per panda is het karakter natuurlijk verschillend.

Tot slot

De panda in Nederland is in veel dierentuinen te bezoeken en leeft op goede manieren hier. De panda heeft een zwart witte kleur en soms kunnen er leuke patroontjes ontstaan op het lichaam. De baby panda’s worden gelijk geboren omdat het natuurlijk een zoogdier is. De kleuren komen echter wat later als de panda zichzelf kan ontwikkelen. Dit is heel goed voor de natuur want de panda moet wel op zichzelf kunnen leven later. Niet alleen in Nederland is de panda populair ook landen waar het soms heel warm kan zijn is hij erg populair denk maar bijvoorbeeld aan landen zoals Spanje of Portugal. En landen buiten Europa zoals Suriname en Peru zijn erg bekend. Hier eten ze ook natuurlijk voedsel en kunnen ze zichzelf onderhouden onder verschillende omstandigheden. Voor heel veel mensen is de panda het ultieme dier.

Tags:

Leave a comment