Hot!

Mannen en hun kapsel door de jaren heen

Mannen en hun kapsel door de jaren heen

Het begin van kappers

Sinds jaar en dag hebben mensen al haar en dus ook mannen. Men gaat dan ook al jaar en dag naar de kapper. Ook word er ook al heel lang een onderscheid gemaakt tussen zowel mannen en vrouwen kappers. De kapper bestaat al heel lang. Vanaf de steentijd is er al sprake van de kapper. In de steentijd geloofde men dat de ziel van mensen zich in het haar van de mens bevond. Daarom “knipte” ze toen ook al het haar. Dit deden ze doormiddel van het gebruik van vlijmscherpe stenen. Omdat het te maken had met hun geloof was de kapper toen der tijd de priester.

De Griekse en romeinse tijd

Kappers bestaan natuurlijk al duizenden jaren voor het ontstaan van de tijd van Grieken en Romeinen. Alleen is het zo dat sinds de tijd van de Grieken en romeinen het idee van naar de kaper gaan als je kijkt naar de chronologische volgorde dat het meest op het naar de kapper van nu gaan begint te lijken. Dit was de eerste periode dat haarstijlen modeverschijnselen werden. In deze periode hadden ze al technieken ontdekt om haar te krullen of te stijlen. Ook wisten ze al hoe ze haar moesten verven. Mensen gingen om de drie dagen naar de kapper en in deze tijd waren de vlijmscherpe stenen uit de steentijd vervangen met bronzen messen.

De Franse revolutie

Richting de Franse revolutie werden kappers minder waard in de ogen van de bevolking. Tijdens de Franse revolutie kwam dit weer terug met pruiken en na de revolutie waren mensen weer helemaal klaar met de aristocratie en zijn pruiken. En raakte de kapper weer zijn aanzien kwijt.

De jaren na de tweede wereldoorlog

De jaren na de tweede wereldoorlog werd het kapsel belangrijker en belangrijker. De evolutie van kapsels ging erg hard, omdat men meer en meer naar elkaars uiterlijk ging kijken. Kapsels als die van Marilyn Monroe en Elvis Presley waren een echte trend en veel mensen volgden met het namaken van de kapsels.

De moderne tijd

In de moderne tijd dus nu in het jaar 2019 is opscheer een heel veel voorkomend kapsel. Een kapsel waarbij het aan de zijkant korter is dan bovenop. En verder is het toch wel een beetje een trend om je eigen stijl kapsel te hebben. In de huidige tijd vindt je dus een groot scala aan verschillende soorten kapsels.

Kapsel vanaf het 32ste levensjaar

Vanaf het 32ste levensjaar zal het kapsel niet meer erg veranderen en nemen mensen een vaste haarstijl die zij het beste bij hun vinden passen. Zij doen dit, omdat ze zich dan minder druk hoeven te maken over welk kapsel ze nu weer willen. En daarnaast kost het ook minder tijd om het weer op dezelfde manier te vormen van het kapsel.

Tags:

Leave a comment