Hot!

Kokosmelk gezond?

Kokosmelk gezond?

Is kokoswater, kokosolie en kokosmelk gezond ? In Nederland zie je niet veel mensen die een kokosnoot in het winkelwagentje doen. Wat ook niet zo gek is aangezien de voedingsindustrie de mensen jarenlang waarschuwde voor de verzadigde vetten.

Het zou dus zo zijn dan kokosolie slecht zou zijn voor het cholesterolgehalte en dat het het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Deze conclusies zijn onjuist, volgens de vele wetenschappelijke onderzoeken. Kokos is juist verantwoordelijk voor een grote lijst aan gezondheidsvoordelen.

Gezondheidsvoordelen kokosnoot

Kokosnoten hebben veel gezondheidsvoordelen. De volgende voordelen ervaar je regelmatig wanneer je kokosproducten eet zoals kokoscrème, jong kokosvruchtvlees en kokosolie.

  • Een verbeterde opname van de goede soorten calcium en magnesium
  • Een 5% snellere verbranding (kan handig zijn tijdens het afvallen)
  • Een bevordering in hoe je lichaam glucose verwerkt en een vermindering van de symptomen van hypoglykemie
  • Een versnelde werking van de schildklier waardoor je lichaam toxines en overgewicht beter kan kwijt raken. Kokosolie wordt niet als vet opgeslagen in het lichaam.
  • Een versterkt immuunsysteem. Kokos bevat sterke antivirale, antibacteriële en antifungale vetzuren. deze vetzuren helpen het lichaam op een natuurlijke manier om bacteriën, schimmels en virussen te verslaan.
  • Een verbeterde absorptie en verbeterde spijsvertering van vet oplosbare aminozuren en vitaminen.

Nadelen kokosnoot

  • Kokosnootproducten zijn niet goedkoop. Je betaal meer voor een fles met kokosolie dan voor andere oliën
  • Niet iedereen vind kokos lekker de geur is ook niet altijd lekker

De kokospalm komt alleen voor in tropische gebieden. Meestal op eilanden en langs kusten. Als de palm 6 tot 7 jaar oud is komt deze in de productie. Eén zo’n palm kan 80 tot 125 kokosnoten per jaar. Een kokosnoot is eigenlijk geen noot maar een vrucht.

Kokosmelk is geen echte melk. Het word gemaakt van water en kokosvruchtvlees. Je kan kokosnoten of kokosmelk kopen in de supermarkt, toko en in de natuurwinkel. Kies voor de zekerheid voor de biologische variant.

Tags:

Leave a comment