Hot!

Salade met sperziebonen

Salade met sperziebonen

Een salade met sperziebonen, dat klinkt lekker en gezond, maar hoe ga je dit klaarmaken? Er zijn verschillende soorten salade met sperziebonen die je klaar kunt maken. Wij hebben gekozen voor de maaltijdsalade met sperziebonen, gerookte kip en ei. Deze salade met sperziebonen is geschikt voor drie personen, je hebt geen voorbereidingstijd nodig en het bereiden van de Salade-met-sperziebonensalade met sperziebonen neemt ongeveer een half uur in beslag. Daarna hoef je niet te wachten maar kun je de salade met sperziebonen meteen op eten, smullen maar van de salade met sperziebonen!

Ingrediënten salade met sperziebonen

Wanneer je de salade met sperziebonen klaar gaat maken, dan kan dat op verschillende manieren. Bekijk daarom per salade goed wat je allemaal nodig hebt. Voor deze salade met sperziebonen heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 250 g sperziebonen
 • 4 eieren
 • 1 eetlepel witte wijn azijn
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 1 zakje Silvo Shake It Salade kruiden
 • 1 theelepel Silvo Dragon
 • 150 g gerookte kipfilet, in plakjes
 • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
 • 75 g rucola

Voor de salade met sperziebonen kun je altijd variëren door meer of minder sperziebonen en kruiden te nemen. Bereid het daarom geheel naar eigen wens en smaak en durf te experimenteren met de salade met sperziebonen.

Bereidingswijze salade met sperziebonen

Het bereiden van de salade met sperziebonen kan beginnen. Je hebt alle ingrediënten voor de salade met sperziebonen in huis gehaald. Hoe ga je beginnen met salade met sperziebonen maken?

 1. Je gaat de sperziebonen schoonmaken, daarvoor heb je koud stromend water nodig. Zorg er voor dat alle puntjes er losse draden er af worden gehaald en spoel ze dan nog een keer goed af.
 2. Je kookt de sperziebonen in ongeveer 12 minuten gaar. Giet ze dan af en laat ze goed afkoelen.
 3. In de tussentijd kook je de eieren in acht minuten en dan laat je deze afkoelen. Twee eieren snijd je in kleine stukjes en twee eieren snijd je ieder in vier parten.
 4. Je maakt in een slaschaal een dressing van vier eetlepels water, de azijn, olie en mayonaise.
 5. Vervolgens roer je de salade kruiden, dragon en de in stukjes gesneden eieren door elkaar.
 6. Dan meng je de boontjes, kipfilet, maïs en de helft van de rucola met de dressing goed door elkaar.
 7. Dan zet je de salade ongeveer 15 minuten in de koelkast.
 8. Dan verdeel je de rest van de rucola over twee borden.
 9. Schep dan salade nog een keer om en verdeel over de rucola.
 10. Je kunt het geheel nu garneren met de eipartjes.

Tips met salade met sperziebonen

Krijg je ook al zin in de salade met sperziebonen? Deze kun je bij verschillende maaltijden eten, maar je kunt ook de salade met sperziebonen alleen eten als je verder geen tijd hebt om te koken of wanneer je dit als avond eten wilt. Hoeveel salade met sperziebonen je gaat maken hangt ook af van wanneer je het wil weten. Sommige mensen eten graag verspreid over de dag een salade met sperziebonen, hier kun je deze salade ook voor gebruiken. Maar als je de salade met sperziebonen op wil dienen bij het avondeten dan kun je er van alles bij serveren. Daarbij kun je denken aan gekookte aardappels bijvoorbeeld. Voor de kinderen wil je er misschien een schaaltje appelmoes bij serveren. Hierdoor glijdt alles sneller weg en de kans is groot dat zij het daardoor sneller eten. Maar deze salade met sperziebonen wordt ook vaak als avondeten genuttigd, vooraf een kop soep, dan deze salade met sperziebonen en nog een toetje. Ook dan kun je aardig vol zitten. Probeer het daarom maar eens uit en maak deze heerlijke salade klaar!

Tags: