Hot!

Europese unie

Europese unie

Hoe werkt de Europese Unie?

Er zijn erg veel mensen die zich elke dag druk bezig houden met het organiseren van allerlei zaken. Maar vaak weten mensen niet wie hier mee bezig zijn.

De Europese Commissie bestaat uit een grote groep mannen en vrouwen, deze komen allemaal uit een lidstaat. Elke woensdag komt deze groep mannen en vrouwen samen. Hetgeen dat zij doen is het verzinnen van goede wetten en proberen deze ook te presenteren aan elkaar. De Europese Commissie let altijd goed op of alle lidstaten ook alle wetten nakomen. De plek waar dit allemaal gebeurd is in de hoofdstad van Europa. Maar Europa heeft toch helemaal geen hoofdstad? Want het is een continent. Er is ooit besloten om van Brussel de hoofdstad van Europa te maken.

Het Europees Parlement

In het Europees Parlement zitten 751 leden. Deze leden worden de Europarlementariërs genoemd. De leden van dit parlement worden elk vijf jaar opnieuw gekozen door alle burgers uit de Europese Uni. Hierdoor hebben dus ook de inwoners van Europa invloed over wat er allemaal gebeurd in Europa.

Elke maand komt het Europees Parlement bij elkaar. De 751 leden gaan dan met z’n alle de wetten bespreken die zijn voorgesteld door de Europese Commissie. Hier wordt ook over gestemd. Er is altijd wel een meerderheid in het parlement, dit komt door het oneven aantal leden. Het Europees Parlement komt samen in de Franse stad Straatsburg of in Brussel. Dit kan elke keer verschillen.

De Ministerraad

Elke lidstaat heeft zo zijn eigen thema en elk thema heeft zijn ministers. Als er in Europa beslist moet worden over financiële zaken, dan komen alle ministers van Financiële zaken samen en gaan zij in overleg. Dit wordt de Ministerraad genoemd of ook wel gewoon de Raad. De Ministerraad komt samen in de Europese hoofdstad, Brussel.

Het Europees Parlement is niet de enige die mag stemmen over de wetten die de Europese Commissie bedacht heeft. Het ligt er net aan om welke wetten het gaat, het kan verschillen per land hoeveel stemmen je hebt. Voor bepaalde wetten moeten echt ALLE ministers het met elkaar eens worden.

Het Europees Hof van Justitie

Het Europees Hof van Justitie is een grote groep van rechters, elke lidstaat heeft maar één rechter. De Europese Commissie kan een klacht indienen bij het Hof van Justitie als er een land is die zich niet aan de wetten houdt van de Europese Unie. Wat is dan het werk van het Hof van Justitie? Nou zij moeten ervoor zorgen dat alle lidstaten de wetten kennen en allemaal ook echt begrijpen. Het Hof van Justitie is te vinden in Luxemburg.

De Europese Raad

De Europese raad bestaat uit alle eerste ministers van elk land dat meedoet aan de Europese Unie. Bij ons is Rutten de eerste minister.  Alle eerste ministers komen af en toe samen om over de toekomst van de EU te praten. Dit doen ze op topconferenties. Hier wordt niet in detail gepraat maar ze hebben het over de algemene afspraken. In de meeste gevallen zijn deze vergaderingen in Brussel, de Europese hoofdstad.  

Europese unie  Hoe werkt de Europese Unie? Er zijn erg veel mensen die zich elke dag druk bezig houden met het organiseren van allerlei zaken. Maar vaak weten mensen niet wie hier mee bezig zijn.  De Europese Commissie bestaat uit een grote groep mannen en vrouwen, deze komen allemaal uit een lidstaat. Elke woensdag komt deze groep mannen en vrouwen samen. Hetgeen dat zij doen is het verzinnen van goede wetten en proberen deze ook te presenteren aan elkaar. De Europese Commissie let altijd goed op of alle lidstaten ook alle wetten nakomen. De plek waar dit allemaal gebeurd is in de hoofdstad van Europa. Maar Europa heeft toch helemaal geen hoofdstad? Want het is een continent. Er is ooit besloten om van Brussel de hoofdstad van Europa te maken.   Het Europees Parlement In het Europees Parlement zitten 751 leden. Deze leden worden de Europarlementariërs genoemd. De leden van dit parlement worden elk vijf jaar opnieuw gekozen door alle burgers uit de Europese Uni. Hierdoor hebben dus ook de inwoners van Europa invloed over wat er allemaal gebeurd in Europa.   Elke maand komt het Europees Parlement bij elkaar. De 751 leden gaan dan met z’n alle de wetten bespreken die zijn voorgesteld door de Europese Commissie. Hier wordt ook over gestemd. Er is altijd wel een meerderheid in het parlement, dit komt door het oneven aantal leden. Het Europees Parlement komt samen in de Franse stad Straatsburg of in Brussel. Dit kan elke keer verschillen.   De Ministerraad Elk lidstaat heeft zo zijn eigen thema en elk thema heeft zijn ministers. Als er in Europa beslist moet worden over financiële zaken, dan komen alle ministers van Financiële zaken samen en gaan zij in overleg. Dit wordt de Ministerraad genoemd of ook wel gewoon de Raad. De Ministerraad komt samen in de Europese hoofdstad, Brussel.   Het Europees Parlement is niet de enige die mag stemmen over de wetten die de Europese Commissie bedacht heeft. Het ligt er net aan om welke wetten het gaat, het kan verschillen per land hoeveel stemmen je hebt. Voor bepaalde wetten moeten echt ALLE ministers het met elkaar eens worden.

Het Europees Hof van Justitie

Het Europees Hof van Justitie is een grote groep van rechters, elke lidstaat heeft maar één rechter. De Europese Commissie kan een klacht indienen bij het Hof van Justitie als er een land is die zich niet aan de wetten houdt van de Europese Unie. Wat is dan het werk van het Hof van Justitie? Nou zij moeten ervoor zorgen dat alle lidstaten de wetten kennen en allemaal ook echt begrijpen. Het Hof van Justitie is te vinden in Luxemburg.   De Europese Raad De Europese raad bestaat uit alle eerste ministers van elk land dat meedoet aan de Europese Unie. Bij ons is Rutten de eerste minister.  Alle eerste ministers komen af en toe samen om over de toekomst van de EU te praten. Dit doen ze op topconferenties. Hier wordt niet in detail gepraat maar ze hebben het over de algemene afspraken. In de meeste gevallen zijn deze vergaderingen in Brussel, de Europese hoofdstad.  

Tags:

Leave a comment