Hot!

Dinosaurussen

Dinosaurussen

Ontstaan diersoort

De dinosaurussen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan. Op precies te zijn 230 miljoen jaar geleden. De dinosaurus wordt in Nederland ook wel de Dinosauria genoemd. Er zijn duizenden soorten dinosaurussen geweest op de wereld. Ongeveer 66 miljoen jaar geleden stierven de dinosaurussen uit en was dit het begin van een tijdperk van de mens. Tussen 1800 en 2000 waren er in Amerika allerlei soorten dinosaurussen fossielen ontdekt en opgegraven om deze te presenteren in een museum. Wat veel mensen niet weten is dat de vogels afstammen van de dinosaurus. Dus eigenlijk houdt het in dat er nog elke dag nog een dinosaurussoort over ons heen vliegt.

Leefgebied Dinosaurus

De dinosaurussen leefden eigenlijk overal op de wereld. De dinosaurus kwam wel het meest voor in Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Er zijn veel verschillende dinosaurussen geweest. Een van deze dinosaurussen waren de Diplodocus, Stegosaurus, Velociraptor, Apatosaurus, Triceratops, Camarasaurus, en als laatste de Tyrannosaurus.

Gewicht Dinosaurus

De dinosaurussen hadden allerlei soorten gewichten. Dit gewicht verschilt per soort dinosaurus wat er is. De dinosaurussen hebben een gewicht gevarieerd van 15 kilo tot 30000 kilo. Kortom het is een enorm verschil in gewicht. Ter vergelijking, een olifant was gemiddeld 5/10 keer lichter dan een dinosaurus.

Uitsterven Dinosaurus

Veel mensen weten niet hoe de Dinosaurussen zijn uitgestorven. Er zijn allerlei soorten mogelijkheden waardoor de dinosaurus zou uitgestorven kunnen zijn. De dinosaurus in ongeveer 66 miljoen jaar geleden gestorven. Er worden allerlei mogelijkheden genoemd waardoor de dinosaurus is gestorven. Zo wordt er beweerd dat de dinosaurus is uitgestorven door onder andere een virus, klimaatverandering, uitbarsting van alle vulkanen op de aarde tegelijkertijd, meteoriet op aarde en misschien wel hongersnood. Daarnaast wordt ook nog verteld dat de wereld vergaan is en daardoor alle diersoorten (dus ook de dinosaurussen) zijn uitgestorven en dat de mensen in een nieuwe wereld terecht zijn gekomen.

Skelet van de dinosauriërs

Compsognathus was het meest complete fossiel van een dinosauriër ooit gevonden tot op dat moment ontdekt. Die bevinding was in het jaar 1859. Het ziet er erg fascinerend uit vanwege het feit dat het een erg grote afdruk is met veel kleine details. Uit zo een skelet kan je opmaken met wat voor soort dinosaurus je te maken hebt, uit welke tijd hij afstamt en hoe het beest liep. Alhoewel is er niet een speciaal kenmerk dat kenmerkend is voor het soort dinosauriër waar je mee te maken hebt en dat met betrekking tot een hele groep dinosauriërs. De manier waarop een skelet verdeeld is, is door middel van schedel en de rest van het lichaam wat ‘achter de schedel’ wordt genoemd. De vijanden van de dinosaurussen hadden veel skeletten verzameld om zo meer te bouwen bij hun nest. Heel veel soorten zijn hierdoor uitgestorven. Vooral de kleinere dieren hadden veel plezier met de skeletten van de dinosaurussen. Ze konden hierin wonen of zichzelf onderhouden. Ze gebruikten dit dus eigenlijk kortom gewoon als nest waar ze dus leefden en zich konden voortplanten. De schedels en botten waren erg dik en verteerde ook bijna niet.

Tags:

Leave a comment