Hot!

De liggende klaver

De liggende klaver
De liggende klaver is een speciale bloem die in veel fictieve verhalen voorkomt, de liggende klaver wordt vooral beschreven als een bloem die geluk en kracht brengt. Het gene waar de meeste mensen een liggende klaver wel aan kunnen herkennen is dan denk ik toch wel de kleine dwergen die een liggende klaver eigenlijk als symbool zien. Wat wel opmerkelijk is is dat de liggende klaver maar één levensjaar heeft wel triest eigenlijk. Vaan zijn liggende klaver te vinden op grasvelden of dergelijke. Je komt de liggende klaver altijd tegen in een grote groep andere broertjes en zusjes. Meestal heeft een gemiddelde groep liggende klavers iets van 300 verschillende plantjes om zich heen. een liggende klaver heeft meestal 3 bladeren die gewoon aan elkaar zitten. In sprookjes en oude verhaaltje spreekt men altijd over een liggende klaver die dan 4 bladeren heeft alleen deze vorm van liggende klavers brengt geluk. In een groep van liggende klaver vindt je eigenlijk alleen 3 bladerige liggende klavers. Ik ben er zelf weleens naar opzoek gegaan, de 4 bladerige liggende klavers maar helaas nooit met succes mijn zoektocht kunnen afsluiten de reden dat de liggende klaver met 4 bladeren zo speciaal is, is omdat deze alleen heel soms gevonden worden als de plant een soort van afwijking heeft is de enigste reden dat hij 4 balderen zou kunnen hebben.
De liggende klaver is een soort van aftakking van de oorspronkelijke klaver. De vorm is eigenlijk totaal te vergelijken want een normale klaver is een kleine plant is de vorm van een echte klaver en de liggende klaver is een echte bloem die tot wel 40 cm lang kan worden. De liggende klaver is in het bezit van een lange steel met aan de bovenkant een vertakking naar 2 stukken. Beiden stukken hebben vaak een bloem aal het uiteinden en onderweg naar de bloemknoppen hanger er vaak bladeren. De liggende klaver zal je niet zo snel tegenkomen. De liggende klaver zijn vooral te vinden in het noorden van afrika, west azie en op sommige plekken in de EU. Op hele speciale plekken is de liggende klaver ook te vinden in het noorden van amerika, vooral in noord canada en in groenland. Er is ook nog een andere heel bijzondere variant klavers op de wereld, namelijk de kleine klaver dit is een soort van bloemetje die meet dan 20 knoppen in hun eigen bloembol heeft. Vaak is de kleine klaver geel van kleur en erg klein. De groene kleur van de bloem is erg fel en erg mooi om te zien.
De liggende klaver kan ongeveer tot 40 cm de lengte in groeien. Vaak is dat juist erg opvallend omdat de meeste klavers erg klein en erg smal zijn. De bladeren van de liggende klaver kunnen meet dan 20cm lang worden en dit ziet er in verhouding aardig raar uit.
De liggende klaver bloeit is aardig lang voor een bloem, zij groeit namelijk al in de vroege lente en stop in het begin van de herfst weer met bloeien, net als de meeste mensen doen.
Tags:

Leave a comment