Hot!

Bali-vakantie

Bali-vakantie

Bali is de populairste vakantiebestemming op het eiland in de Indonesische archipel. Het eiland herbergt een oude cultuur die bekend staat om zijn warme gastvrijheid. 

Vakantie  

Om vele redenen is de beste tijd om naar Bali te komen april, mei, juni en september, net voor en net na het hoogseizoen. Het is nog steeds het droge seizoen. Het is iets minder vochtig en de kamerprijzen en villa’s kunnen 30-50 procent goedkoper zijn dan tijdens het hoogseizoen. Als je naar Bali wil gaan is het een perfecte bestemming om bij Canggu te beginnen er is daar genoeg te doen. Je kan de Beach clubs bezoeken. Je kan er lekker eten en uitrusten het is daar niet druk. Uitrusten in Bali is erg belangrijk want er is er een tijdverschil. Tijdens de zomer een tijdverschil van 6 uurtjes en in de winter is er een tijdverschil van 7 uurtjes. Er is Bali veel te doen je hebt er veel bezienswaardigheden die je kunt bezoeken met veel mooie uitzichten mooie. De stranden van Bali behoren tot de topattracties van het eiland. 

Geschiedenis van Bali 

Geschiedenis. Het is zeker dat Bali al sinds de vroege prehistorie wordt bevolkt, maar de oudste gevonden menselijke voorwerpen zijn 3000 jaar oude stenen werktuigen en aardewerkschepen uit Cekik. In 2016 heeft TripAdvisor Bali uitgeroepen tot de 5e beste eilandbestemming ter wereld. Bali staat bekend als het eiland van de goden, vanwege de vele religieuze idolen van het Balinese oude hindoeïsme die zijn terug te vinden in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. 

Hoelang naar Bali 

Is Bali een bezoek waard? Oh absoluut. Ik bedoel, misschien is Bali niet voor iedereen en misschien wordt er helemaal niet aan je verwachtingen voldaan, maar ja, je MOET het minstens één keer bezoeken om zelf te oordelen. 

Hoeveel dagen moet ik op Bali doorbrengen? Ik denk dat tien dagen een goede verblijfstijd in Bali is een week is te kort en 3 of 4 dagen is veel te kort, zoals je hebt ontdekt, maar in werkelijkheid blijven de meeste van onze Bali-verslaafden zo lang als we kunnen krijgen weg. Voor mij is het minimaal 10 dagen, maar over het algemeen vind ik de 14 dagen een goed verblijf. 

Eerste keer in Bali 

Kuta, en de uitbreidingen van Tuban, Legian en Seminyak, kunnen voor sommige bezoekers voor de eerste keer overweldigend lijken. Vooral tijdens vakantieseizoenen zijn de wegen verstopt met verkeer en stroken vol toeristen. De drukte, het lawaai, evenals de venters en hitte. Kunnen soms verpletterend zijn met als gevolg dat sommige first-timers beloven nooit meer terug te keren. Maar Kuta is natuurlijk niet op afstand representatief voor Bali. Dus om te genieten van het beste van Bali, zonder het ergste van Bali, verblijf dan in Padangbai, een pittoresk dorp ideaal voor het verkennen van de minder toeristische oostkust; of, als u van zand en zee houdt, kunt u zich baseren op Sanur, een veel stillere vakantieregio met beperkte nachtclubs, surfen en winkelen en daarom minder drukte, verkeer en lawaai 

Tags:

Leave a comment