Hot!

Cappadocië

Cappadocië

Cappadocië is een toeristische plek die midden in Turkije ligt. Het is op een natuurlijke wijze ontstaan en daardoor een natuurwonder. Het bestaat uit feeënschoorstenen, ondergrondse steden en uit tufsteenkegels. 

Cappadocië is de sprookjesachtige plek van Turkije. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 800 km en is omringt door 2 grote vulkanen. De Erciyes dag van ongeveer 4000 meter hoog, en de Hasan dag van ongeveer 3200 meter hoog.

Het gebied is ontstaan door twee vulkaanuitbarstingen. Door de uitbarstingen ontstond er gloeiend gesteente, en dit veranderde in asregens door dat er ontploffende gassen werden verpulverd. Deze as bestond uit meerdere lagen en werd steeds vaster. De onderste laag die bestond uit tufsteen wat bestaat uit vulkanisch as. Het buitenste laag bestaat uit basalt.

Het gebied werd onderverdeeld in grote verborgen steden waar mensen konden wonen.  Nevsehir is de hoofdstad van de ondergrondse steden.

De rotsen hebben de naam feeënschoorstenen gekregen omdat ze op schoorstenen lijken. Ook leefde er feeën in de rotsen volgens de legend. Je kunt moeilijk langs de rotsen wandelen, maar er zijn speciale routes hiervoor die je kunt volgen. 

Wat kun je allemaal doen in Cappadocië?

Wat je zeker zou moeten doen is een luchtballon tour maken, zo zie je alles van boven en alles tussen de rotsen. Dit is de bekendste activiteit van Cappadocië. De ballonnen vliegen tot ongeveer 900 meter hoog. Een ballon tour kost 250 euro. De ballonnen vliegen altijd vroeg in de ochtend, in de winter rond 5.00 en 6.00 en in de zomer rond 6.30. Een tour duurt ongeveer 2 uur lang.

De toeren worden 12 maanden lang gedaan, natuurlijk als het weer niet slecht is. Bij regen en harde wind wordt het dus niet gedaan.

Wat je nog meer kunt doen is een atv tour maken. Je kunt zo het mooie gebied verkennen. De kostten zijn 40 euro per persoon, natuurlijk wordt de prijs aangepast als je met ene hele groep bent, of kinderen hebt. De toer wordt meestal gedaan tijdens zonsondergang. Dit zorgt voor een gezellige sfeer. De tour duurt ongeveer 15 minuten lang.

Wat ook veel wordt gedaan als activiteit is paardrijden. In Cappadocië zijn paarden heel gewoonlijk. Veel mensen rijden bijna dagelijks een paard. Op deze manier kun je rustig rijdend het gebied verkennen. De prijzen zijn 45 euro per persoon en de rit duurt 2 uur lang. Je rijdt ook door de wijngaarden die heel bekend zijn en ook langs andere bezienswaardigheden. 

Naast de activiteiten kun je op meerdere plekken genieten van een lekker ontbijt met een mooi uitzicht op de sprookjesrotsen. Als je ervoor kiest om het ontbijt vroeg in de ochtend te doen zie je een hemel vol met kleurrijke luchtballonen. In de avond kun je genieten van een uitzicht met een mooie belichte Cappadocië. Ik raad het ook aan om naar de winkelstraat van Cappadocië te gaan. Het zit vol met culturele goederen. De tapijten zijn heel bekend in Cappadocië. Je kunt eens mee kijken hoe een tapijt wordt gemaakt, en ook mag je het zelf proberen.

Tags:

Leave a comment