Hot!

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het meest zuidelijkste land van heel Afrika, het land heeft in totaal 55 miljoen inwoners en een oppervlakte van 1.221.037 km². Het merendeel van de bevolking is Christelijk. Het land grenst in totaal 5 verschillende landen namelijk: Zimbabwe, Namibië, Mozambique, Botswana en Swaziland. Zuid-Afrika heeft ook nog een enclave van in totaal 30.355 km² genaamd Lesotho.

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een berg genaamd de Tafelberg, dit is een echte trekpleister voor de toeristen. De berg is in totaal 1086 meter hoog, de makkelijkste manier om hier boven te komen in door middel van de kabelbaan. De eerste persoon die deze berg beklom was António de Saldanha in het jaar 1503 hij gaf het ook de naam de Tafelberg omdat de bovenkant bijzonder vlak was.Ook het Robbeneiland is een bijzonder stukje cultuur en dus ook een echte trekpleister.Het eiland werd voornamelijk bekend omdat Nelson Mandela hier gevangen werd gehouden, het eiland werd 400 jaar lang gebruikt om gevangenen en verbannen personen daar vast te houden. In 1996 werd de laatste gevangenen daar vrij gelaten en werd de gevangenis gesloten.

Geografie Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is verdeeld onder 9 provincies namelijk Noord-Kaap (Tevens de grootste provincie), West-Kaap, Oost-Kaap, Vrijstaat, Gauteng (Tevens de meeste bevolking), Limpopo, Noordwest en als laatste Mpumalanga.Zuid-Afrika heeft ook verschillende klimaten omdat het een groot land is.Het grootste gedeelte van het land is verdeeld onder het woestijnklimaat en het steppeklimaat, ook is er in het oosten een gematigd klimaat met zomerregen. Gemiddeld is januari de warmste maand van het hele jaar en Juli de koudste maand van het jaar.

Flora en fauna

Zuid-Afrika telt in totaal meer dan 20.000 planten, dit is ruim één tiende van alle planten die op aarde bestaan. Maar Zuid-Afrika heeft ook meer dan genoeg diersoorten, zo leeft de welbekende big five nog in Zuid-Afrika namelijk de Buffel, Olifant, Leeuw, Neushoorn en Luipaard. De naam big five is oorspronkelijk afkomstig van de 5 dieren die het gevaarlijkst waren om op te jagen, uiteindelijk staan ze meer bekend als de 5 dieren die de mensheid het liefst op camera wil hebben.

Waarom naar Zuid-Afrika?

Er zijn vele voordelen om naar Zuid-Afrika te reizen, maar natuurlijk zitten daar ook wel enkele nadelen aan verbonden wij gaan u nu alles vertellen!De voordelen zijn erg duidelijk, zo is de natuur in Zuid-Afrika enorm mooi en ook heel erg goed te bezichtigen. De meeste dingen in Zuid-Afrika zijn overigens ook zeer betaalbaar zo betaal je voor een biertje ongeveer €1,30 en een volle tank gaat je ongeveer €35,00 kosten. Ook een groot voordeel voor veel Nederlandse toeristen is dat er totaal geen tijdsverschil is en dat je dus ook weinig tot geen last hebt van een jetlag. Ook de rijke geschiedenis is een groot pluspunt voor de Nederlandse toeristen en het is dus ook mooi om alle Nederlandse straatnamen etc. te zien. Toch heeft Zuid-Afrika ook wel minder mooie kanten en dat is bijvoorbeeld dat het in de grote steden heerst van de criminaliteit, sterker nog, het is op Colombia na het land waar de meeste moorden gebeuren. 

Tags:

Leave a comment