Hot!

Wraps met kip

Wraps met kip

Feestjes en healhty

Bijna op elk feestje zie je ze wel voorbijkomen, wrap met kip(filet) in stukjes gesneden met een prikkertje erin. De traditionele blokjes kaas lijken wel verdwenen, het ‘’healthy’’ leventje is helemaal de trend. In bijna elk dieet komt het gerecht wrap met kip voor, vaak is de wrap dan wel een volkoren wrap.

Snel en simpel

Bij de meeste recepten wordt er gebruik gemaakt van kip in blokjes, dit kost veel tijd. Omdat de kip en de groenten eerst gebakken worden. Het ideale recept wat bijna geen tijd kost, is heel simpel. Je neemt een wrap, op de wrap smeer je kruidenkaas. Daarna doe je plakjes kipfilet op de wrap en voeg je ijsbergsla en avocado toe. Dit recept is erg gezond en zie je vaak als lunch in dieetschema’s.

Avondgerecht

Je kan ook gebruik maken van kip in blokjes gesneden, dit geeft iets meer smaak aan de wrap. Dit wordt eerder als avondeten gegeten, omdat dit meer vult dan een wrap met kipfilet.De ingrediënten en benodigdheden:  

  • 4 wraps  
  • 1 paprika  
  • Blik mais  
  • 1 ui  
  • 300 gram kipfilet (eventueel kip kruiden toevoegen)  
  • Geraspte kaas   
  • Ovenschaal  
  • Prikkertjes  

Voordat je begint moet je de oven voorverwarmen op 200 graden. Snij de ui en paprika fijn en snij de kip in blokjes, bak de ui en de kip 5 minuten in een pan. Voeg na 5 minuten de mais toe en de gesneden paprika. Voeg op het einde de eventuele kip kruiden toe en laat 1 minuut bakken in de pan. Vul de wraps met de kip-groente mengsel en strooi de geraspte kaas erover. Steek een prikkertje in de wraps en leg ze in de ovenschaal. Bak de wraps 8 minuten in een voorverwarmen oven, daarna kan je heerlijk smullen van de wraps met kip. Tip: Vet de ovenschaal in met olijfolie, hierdoor voorkom je dat de wraps aan de ovenschaal blijven plakken.

Variaties

Als je op internet zoekt zijn er honderden variaties recepten. Variaties recepten beginnen altijd bij een basisrecept, dit basisrecept hebben we hierboven besproken. De bekendste variatie op de wraps met kip is de wraps met pittige kip. Bij dit recept maak je de kip pittig met sambal en pittige kruiden. De variaties worden steeds gekker bij dit trendy recept, namelijk wraps met kip, ananas en spek. De vraag is of iedereen van deze smaak houdt, maar als je iets nieuws wilt uitproberen is het een leuke en bijzondere variatie.

Soorten wraps

Je hebt de standaard raps zoals wijn hem kennen, maar er zijn zoveel verschillende soorten op de markt. De gezondere versie van de normale wrap is de volkoren wrap. Deze is gezonder omdat in volkoren wraps minder calorieën en vezels zitten. Ook heb je wraps gemaakt van wortel, de wrap is iets zoeter van smaak en heerlijk in de combinatie met pittige kip. Niet alleen de wortel wrap is populair maar ook de bieten wrap, deze wraps zijn nog gezonder dan de volkoren wrap alleen een stukje duurder qua prijs. Je betaalt voor de wortel en biet wraps 2,59,- euro voor 5 wraps en voor normale/volkoren wraps betaal je 1,89 voor 8 wraps.  

Tags:

Leave a comment