Hot!

Vignet in Europa

Vignet in Europa

Heb jij een vignet nodig voor jou voertuig als je op vakantie gaat? Zorg dat je voor vakantie weet waar jij een vignet moet hebben en waar niet. Een goede voorbereiding is erg belangrijk het kan je veel tijd besparen. Er zijn in een paar landen in Europa een verplichting voor het hebben van een vignet op uw voertuig of voor tol. Een voorbeeld is dat je in Duitsland tol moet betalen op de tolwegen.

Vignet Bulgarije

In Bulgarije hoefden je vroeger geen tol te betalen maar sinds 1 januari 2005 is dat verplicht geworden net zoals in Zwitserland en in Oostenrijk. Het vignet is verplicht voor vervoersmiddelen met een motor en vier wielen. Het is wel goed om te weten dat je niet altijd een vignet hoeft want een vignet hoeft maar op een bepaald aantal wegen. Dat word altijd aangegeven met duidelijke borden of ander signalementen.

Vignet Oostenrijk

In Oostenrijk is het al iets langer verplicht om een vignet te hebben. Dat geld al sinds 1997 voor de snelwegen. Het geld voor zakelijk verkeer en toeristisch verkeer. In 2004 zijn er nieuwe regels gemaakt voor voertuigen en aanhangers die meer dan 3500 kg wegen. De regels zijn als volgt alle voertuigen boven de 3500 kg betalen tol door het krijgen van een GO- box dat houd de kilometerstand bij en kunnen ze zien hoeveel de bestuurder moet betalen als die de tol weg afrijd.

Je kunt een vignet onder andere kopen bij alle grenzen in Oostenrijk. Je kunt ook in eigen land een vignet kopen bij voorbeeld bij de ANWB je kan naar de winkel gaan om het te kopen maar je kan ze ook online bestellen bij ANWB. Je kunt ook een tweedehands vignet halen. Als je geld wilt besparen moet je zeker een tweedhands vignet aanschaven. Het aanschaven van een vignet voor dat je in het land bent is super handig om drukte te vermeiden.

Vignet Tsjechië

Ook sinds een lange tijd is het verplicht om op de snelwegen een vignet te hebben. Maar het vignet is alleen maar nodig als je op de grote snelwegen rijd. Het is wel beter als je het vignet altijd bij je hebt want als je door het land rijd en je word betrapt op dat je geen vignet hebt kan dat je een boete veroorzaken dat kan zelfs oplopen tot wel € 500,-. Je kan in Tsjechië een vignet aan schaven bij een VVV kantoor bij de ambassade en bij elk tankstation langs de snelwegen.

Vignet Zwitserland

In Zwitserland gelden er ander regels met vergelijking met de ander landen hier geld dat je op alle snelwegen verplicht bent een vignet te hebben dat geld dus ook voor onder ander een aanhanger en een caravan. Je kan een vignet kopen aan de grens van Zwitserland maar je kan ook in Nederland een vignet kopen bij de ANWB. Het is wel slim als je alvast een vignet koopt dat scheelt je heel veel tijd. Voertuigen die meer dan een gewicht hebben van 3500 kg moeten bij de grens een Schwerverkehrsabgabe halen.

Tags: