Hot!

Verschillende woonkamerinrichtingen

Verschillende woonkamerinrichtingen

Er zijn vele verschillende wooninrichtingen te bedenken. Elk huis en elke woonkamer heeft zo zijn eigen interieur en eigen stijl. Je kunt de persoon een beetje aflezen aan hoe hij of zij zijn woonkamer heeft ingericht. Maar hoe weet je eigenlijk wat alle stijlen inhouden? En hoe kom je erachter wat nou echt bij jou past. Gelukkig kunnen wij je uitleggen wat elke stijl een beetje inhoud. 

Scandinavische stijl 

Dit is waarschijnlijk een stijl die je niet vaak hoort, al hoe wel een Scandinavische stijl bij veel woonkamers voorkomt. Een Scandinavische stijl is gebaseerd op veel lichte kleuren, het liefste veel daglicht en veel natuurlijke producten. Het bevat weinig details, en laat een rustige sfeer achter. Het laat de positiviteit en rust achter zich.  

Minimalistische stijl 

De naam zegt het al, het is de bedoeling bij dit interieur om het zo strak en simpel mogelijk te houden. De functionaliteit gaat boven de decoratie en het interieur. De meubels spreken voor zichzelf en mogen uit de woonkamer springen, veel decoratie zul je hier niet vinden. Maar dat neemt niet weg dat deze woonkamer ontzettend saai is. Bij minimalistische stijl kunnen de kleuren en bijvoorbeeld de leuke kussentjes er nog steeds uitspringen, en tot een warme huiskamer maken.  

Landelijke stijl 

Een landelijke stijl klinkt je waarschijnlijk al wat meer bekend in de oren. Als je van lekker rustig houdt is een landelijke woonkamer misschien wel iets voor jou. De woonkamer geeft een rustieke en warme sfeer in de woonkamer. Er worden vaak neutrale kleuren gebruikt en rustige natuurlijke materialen. Veel hout past goed in de landelijke woonkamer om een knusse sfeer te creëren. Een heerlijke comfortabele bank met flink veel kussens erin. Bij een landelijke woonkamer kom je heerlijk rustig thuis, met een warme en knusse sfeer. 

Retro interieur woonkamer 

Het retro interieur, is weer helemaal terug! Het is nu helemaal in om een retro interieur thuis te hebben. Je herkent alweer aan het woord waar deze interieur over gaat: retro stijl. De woonkamer heeft draagt dan ook allemaal oude elementen met zich mee. Al is zijn het tweedehands producten dan kom je meer neer op ‘’vintage’’. Al zijn het echt elementen vanuit de jaren 60, ja dan is dit typisch retro. Het maakt ook eigenlijk ook niet zoveel uit, beide termen worden nogal vaak door elkaar heen gebruikt.  

Luxueuze interieur woonkamer 

Een luxueuze is heel simpel gezegd een woonkamer met vele gemakken. Er komen veel design artikelen in voor. Er wordt veel ruimte gecreëerd door bijvoorbeeld een grote ronde spiegel midden in de woonkamer te plaatsen. Het is de bedoeling om luxe materialen te gebruiken. Mooie zachte stoffen, marmer, velvet. Zo maak je je luxe woonkamer helemaal af! 

Zachte kleuren 

 Er wordt vandaag de dag natuurlijk ontzettend veel gewerkt met zachte kleuren in de woonkamers. Je maakt zo een rustige, lichte maar ook een knusse sfeer. Het is niet bepaald mannelijk moet ik zeggen. Maar vrouwen vinden dit in ieder geval vaak prachtig, de mannen het er maar mee doen!  

Tags: