Hot!

Van Apple Bananas tot Williams Bananas

Van Apple Bananas tot Williams Bananas

Als je het geluk hebt om in een bananenklimaat te leven, kan je boerenmarkt of lokale winkel wel eens een verscheidenheid aan bananen verkopen. Voor degenen onder u in minder tropische klimaten, lijkt een dergelijke variëteit pure waanzin en iets om op te letten wanneer u bezoekt. Wat alle bananen gemeen hebben, is een vrij zetmeelachtige textuur, een lichtzoete smaak in vergelijking met ander tropisch fruit en het prachtige vermogen om te blijven rijpen nadat ze uit hun bomen zijn geplukt. Als tropisch fruit zorgen bananen niet voor de kilte van de koelkast, dus bewaar ze op kamertemperatuur, waar ze geleidelijk blijven rijpen. Als je de dingen wilt versnellen, doe je ze gewoon in een papieren zak. Te veel bananen te verwerken hebben? Gooi ze in de vriezer – nog steeds in de schil, als je wilt. Hun textuur is niet ideaal voor direct eten, maar bevroren bananen transformeren smoothies naar een milkshake-achtige dikte en zijn perfect voor het bakken van bananenbrood of bananenmuffins.

Apple Bananas

Apple-bananen zijn uitzonderlijk zoet, vandaar hun andere naam, Candy Apple Banana. Ze worden gekweekt in de regenachtige tropische bossen op Hawaï. Hun vlees is stevig en heeft een lichtroze tint. De zoete, vochtige vrucht is perfect voor tussendoortjes of voor het gebruik in desserts en is bijzonder goed geschikt voor het toevoegen van fruitsalades en andere rauwe bereidingen, omdat het niet zo snel bruin wordt als andere bananensoorten.

Cavendish Bananen

Cavendish-bananen zijn de meest voorkomende variëteit. Het zijn de lange gele, lichtzoete bananen bij supermarkten in de Verenigde Staten. Ze gaan van onderrijp groen tot perfect rijp en nog steeds stevig zachtgeel, tot rijpgeel geel met een bruine vlek of twee, tot super zacht en bruin. De perfecte rijpheid is afhankelijk van de persoonlijke smaak. Super rijpe en bruin wordende bananen kunnen in de koelkast worden gegooid – schil en al – en worden gepeld en gebruikt om smoothies of bananenbrood te maken. Williams-bananen zijn hetzelfde als Giant Cavendish. Ze zijn groot, mild en zoet. Waar ze worden verbouwd, worden ze vaak groen en onderrijp verkocht. Zoals alle bananen, blijven ze rijpen nadat ze zijn geplukt. Om het rijpen te bespoedigen, bewaar ze in een papieren zak op kamertemperatuur.

Lady’s Finger Bananen

Lady’s Finger-bananen zijn kleiner en zoeter dan de alomtegenwoordige, mildere Cavendish. Ze kunnen op dezelfde manier worden gebruikt, maar maken vooral porties die met porties worden gecontroleerd, vooral voor kinderen.

Pisang Raja

Pisang Raja-bananen zijn populair in Indonesië, waar ze vaak worden gebruikt om banaanbeignets te maken. Ze zijn ook bekend als Musa Belle-bananen.

Bos van rode bananen

Er zijn veel soorten rode bananen, maar ze delen twee belangrijke dingen gemeen: ze zien er super cool uit en ze hebben de neiging om de zoetere kant van de bananensmaakfamilie te zijn. Eet ze uit de hand of voeg ze toe aan gerechten, maar als ze rood zijn, zijn ze klaar om te eten!

Groene bananen om te koken

Het koken van bananen, zoals bakbananen, worden beter beschouwd als aardappelen dan als bananen. Ze kunnen worden geroosterd, gestoomd, gebakken in smakelijke chips en op andere wijze worden gebruikt zoals elke zetmeelrijke groente. Ze worden groen verkocht en veel verschillende soorten bananen kunnen worden gebruikt als “kookbananen” terwijl ze nog groen en zetmeelachtig zijn.

Tags:

Leave a comment