Hot!

Studenten

Studenten

Na de middelbare school is het tijd om te studeren. De leerling wordt ineens een student en gaan een hoop dingen veranderen. Er wordt veel van je verwacht en je zelfstandigheid wordt aangescherpt. Na de examens van de middelbare school kies je een uitstroomrichting. Op het niveau vmbo en vmbo-tl kies je voor een beroepsopleiding op het MBO. Op het niveau van havo of vwo kies je voor een richting op het HBO. Een opleiding op het HBO duurt meestal 4 jaar. Dan kun je de stap maken naar de universiteit. Vanuit het VWO kun je ook direct naar de universiteit. In Nederland vindt je de universiteiten in verschillende grote steden. Daarom komen er elk jaar weer een hoop studenten in de stad wonen.

Universiteit Utrecht

Er zijn een hoop verschillende universiteiten. Een daarvan is de universiteit Utrecht. De Utrechtse universiteit is één van de grootste in Nederland en is gevestigd in de stad. De school telt meer dan 30.000 studenten. De universiteit heette eerst Rijksuniversiteit te Utrecht maar die naam veranderde in 1992 tot universiteit Utrecht. Op een universiteit van Utrecht zijn er in totaal 640 hoogleraren. Er zijn zo ongeveer 6000 medewerkers verbonden aan de universiteit van Utrecht. Deze biedt verschillende opleidingen aan zoals bacheloropleiding, masteropleidingen en ook minors. Voor al deze opleidingen is er een groot budget nodig. De universiteit van Utrecht heeft een begroting van zo ongeveer 750 miljoen euro per jaar. De school heeft 7 verschillende faculteiten. Faculteiten zijn de opleidingen die de school aanbiedt.

Faculteiten

De Universiteit Utrecht heeft 7 faculteiten. De zeven opleidingen zijn : bètawetenschappen, diergeneeskunde, geesteswetenschappen, geneeskunde, geowetenschappen, recht-economie-bestuur en organisatie en als laatste is er sociale wetenschappen. Dit zijn de belangrijkste opleidingen de meeste studenten doen op de universiteit. De universiteit staat veel in verbinding met grote bedrijven en ziekenhuizen. Zo kan de universiteit zich sneller ontwikkelen. Naast de zeven faculteiten zijn er ook nog 7 graduate schools en twee onderwijsinstituten. Die zeven graduate schools bestaan uit Graduate School of geosciences, graduate school of humanities, graduate school of law, economics and governance, graduate school of life sciences, graduate school of natural sciences, graduate school of social and behavioural science, graduate school of teaching. De onderwijsinstituten zijn universiteit Utrecht en universiteit Roosevelt.

Studenten leven

In de stad zijn een hoop studenten te vinden. In de binnenstad bevinden zich studentenhuizen en verenigingen. Ook zijn er veel kroegjes en cafés te vinden. Vooral de pleinen zoals Neude en Jans Kerkhof worden druk bezocht door de studenten. Het leven van een student bestaat uit veel leren, drinken, feesten en examens. Vooral op de donderdag avond is het vaak raak bij de studenten in de stad. De oudste studenten vereniging is de Utrechtse studenten corps. Deze vereniging bestaat al sinds 1816. Ondertussen zijn er wel honderd van die soorten verenigingen in de stad Utrecht. Studenten wonen op kamers in de binnenstad.

Tags:

Leave a comment