Hot!

Stedentrip naar Parijs

Stedentrip naar Parijs

Wie wilt het nou niet? Een heerlijke stedentrip door de stad van de liefde. Tijdens het boeken van een stedentrip naar het mooie Parijs komen wel een paar dingen bij kijken. Voor een stedentrip in Parijs is het handig om ongeveer 4 dagen te blijven zodat je al het moois van de stad kan zien. Hieronder vindt je een overzicht met wat je moet weten voordat je op reis gaat naar Parijs.

Verblijven in Parijs

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten hotels in Parijs. Het is geheel aan jezelf waar je wilt verblijven tijdens het verblijf in Parijs. Zo verschilt het per persoon hoeveel je wilt uitgeven voor een hotelkamer en in welk gebied je graag wilt slapen. Er zijn altijd wat handige sites die je gemakkelijk op weg kunnen helpen met het zoeken naar een hotel, zo is er de site Trivago. Op de site van Trivago kan je gemakkelijk alle hotels in Parijs vergelijken en aanpassen aan je eigen wensen. Vergelijk de prijzen van een hotelkamer altijd goed met andere websites want soms wilt dit nog wel verschillen per website.

Vervoer naar Parijs

Je kan op verschillende manieren reizen naar Parijs namelijk via de trein, vliegtuig of met de auto. De trein die naar Parijs reist heet de Thalys en binnen ongeveer 3 en half uur ben je in Parijs. De Thalys is de goedkoopste optie om te nemen want voor de Thalys betaal je ongeveer €135 voor een retourrit.Met het vliegtuig naar Parijs gaan is de duurste optie maar wel de snelste. Een vliegreis naar Parijs duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten, de prijzen liggen tussen de €150 en de €200 voor een retourticket.Met de auto naar Parijs duurt het langst maar is wel de goedkoopste optie. Een autorit vanaf Utrecht naar Parijs duurt 4 tot 5 uur. Houdt er wel rekening mee dat je tol moet betalen in Parijs wat ook weer voor extra kosten zorgt, de tol kost rond de €100 per rit.

Bezienswaardigheden van Parijs

Er zijn veel verschillende soorten bezienswaardigheden in Parijs. Zo heb je natuurlijk de Eiffeltoren, Notre-Dam, De Louvre en de Seine. Wil je graag een mooi uitzicht over Parijs? Dan is het zeker een aanrader om de Eiffeltoren te klimmen. De Notre-Dam is een schitterend kathedraal met vele mooie kenmerken. Helaas heeft de Notre-Dam veel schade opgelopen door een woeste brand in april. Het zal nog jaren duren voordat de Notre-Dam herstelt is in zijn originele staat. Houd je meer van kunst en musea dan is de Louvre een echte aanrader omdat dit het grootste museum ter wereld is met meer dan 30.000 tentoongestelde kunststukken. Wil je nou echt iets romantisch doen dan is een avondrondvaart over de Seine echt iets voor jou. De Seine is een lange rivier met twee eilanden waar schitterende gebouwen opstaan. Tijdens de rondvaart over de Seine zal je ook langs deze twee eilanden gaan waardoor je bedolven wordt door al het licht van de gebouwen.

Tags:

Leave a comment