Hot!

De bezienswaardigheden in Rome

De bezienswaardigheden in Rome

Bent u van plan om naar Rome op vakantie te gaan? Dan zijn dit de dingen die u echt moet hebben gezien. Hieronder schrijven wij enkele bezienswaardigheden.

Het Colosseum

Het Colosseum, het is waarschijnlijk een van de eerste dingen waar je aan denkt bij het horen van Rome, dit komt omdat het een van de oudste, en ook meest opvallende gebouwen in van Rome.

2. Intellectuele eigendommen

Het Colosseum werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus, het werd gefinancierd van de buit na de plunderingen van Jeruzalem. Het Colosseum is gemaakt van bakstenen, tufsteen en beton. Oorspronkelijk werden er gladiatorgevechten gehouden in het Colosseum, meestal moesten zware misdadiger, slaven of krijgsgevangenen. Ook is het Colosseum een van de 7 wereldwonderen, daar werd het toe verkozen op 7 Juli 2007, ook staat het wereldwonder afgebeeld op de Italiaanse 5 cent. Een kaartje voor een rondleiding is ongeveer €49,00 hierbij is een live gids inbegrepen en ook bied het de luxe dat je niet in de rij hoeft te staan.

De Trevifontein

De Trevifontein is de bekendste en allergrootste fontein van heel Rome. De fontein is 22 meter breed en 26 meter hoog, het ligt gelegen aan het zogeheten pleintje: Piazza di Trevi. De bouw begon in 1732 tot en met 1762, de fontein is ontwikkeld in opdracht van paus Clement XII. Er is ook een legende dat als je met je rechterhand één muntje over je linkerschouder gooit en je ogen dicht doen en aan Rome denkt, dat je er ooit terugkomt. Als je de munt twee keer gooit zou je in staat worden gesteld om de eeuwige geliefde in Rome tegen het lijf te lopen. Wanneer je drie muntjes in de fontein gooit zou het gegarandeerd leiden tot een scheiding of tot een huwelijk.

Pantheon

Het Pantheon is een tempel die staat in Rome, het Pantheon is gebouwd in de tweede eeuw na Christus. Het Pantheon verkeerd nog in topstaat, dit komt omdat het gebouw in de zevende eeuw in gebruik werd genomen als kerk en sindsdien altijd goed is onderhouden. Een rondleiding met een koptelefoon kost ongeveer €6,00. De koepel van het Pantheon bleef tot 1434 de grootste koepel van de wereld, daarna werd er een grotere koepel gemaakt op de Santa Maria del Fiore. Het blijft nog steeds de grootste koepel van ongewapend beton. Het plein dat voor het Pantheon ligt is het Piazza della Rotonda.

Galleria Borghese

Het Galleria Borghese is dé plek om naar toe te gaan voor de kunstliefhebbers, dit is de plek waar allerlei soorten Italiaanse kunt terecht komt. Het gebouw is gebouwd is 1613, het interieur is in 1782 nog een keer gerestaureerd. Tickets voor de entree zijn ongeveer €20,00 maar dit is ook afhankelijk van wanneer u wilt gaan. Er staan veel beeldhouwwerken van bekende artiesten zoals: Jean Antoine houdon, Antonio Canova en nog veel meer bekende beeldhouwers. Ook staan er enkele zeer bekende schilderijen, onder andere van: Leonardo Da Vinci, Dosso Dossi en Giovanni Francesco Barbieri of Guercino en nog erg veel andere artiesten.

Tags:

Leave a comment