Hot!

Sinterklaasliedjes

Sinterklaasliedjes

Voor de meeste kinderen in Nederland is 6 december de belangrijkste dag in december, wanneer Sinterklaas (St. Nicholas) hun cadeautjes brengt!St. Nicholas ‘Day is op 6 december, maar in Nederland worden de belangrijkste vieringen gehouden op 5 december, St. Nicholas’ Eve. De naam Santa Claus komt van de naam Sinterklaas.Het begint allemaal op de tweede zaterdag van november (de eerste zaterdag na 11 november) wanneer Sinterklaas naar een stad of dorp in Nederland reist. Volgens de Nederlandse traditie woont St. Nicholas in Madrid, Spanje, en hij kiest elk jaar een andere haven om in Nederland aan te komen, zodat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen hem te zien.Sinterklass reist met zijn dienaren genaamd ‘Zwarte Pieten’. Als Sinterklaas en de Zwarte Peters aan land komen van de stoomboot, klinken alle plaatselijke kerkklokken ter viering. Sinterklaas, gekleed in zijn rode gewaad, leidt een processie door de stad, op een wit paard. Elke stad in Nederland heeft een paar Sinterklaas-helpers, net zo gekleed als Sinterklaas die helpen met het geven van de cadeautjes. (En soms zie je misschien een of meer Zwarte Pieten met Sinterklaas!)Kinderen krijgen te horen dat de Zwarte Pieten alle dingen die ze het afgelopen jaar hebben gedaan bijhouden in een groot boek. Goede kinderen krijgen cadeautjes van Sinterklaas, maar slechte kinderen worden in een zak gestopt en de Zwarte Pieten nemen ze een jaar mee naar Spanje om te leren hoe ze zich moeten gedragen!Op de avond dat Sinterklaas in Nederland aankomt, laten kinderen een schoen bij de open haard of soms een vensterbank achter en zingen ze Sinterklaasliedjes. Ze hopen dat Sinterklaas tijdens de nacht met wat cadeautjes komt. Ze geloven ook dat als ze wat hooi en wortels op hun paard achterlaten voor het paard van Sinterklaas, ze wat snoep of kleine cadeautjes zullen achterlaten. Ze krijgen te horen dat Sinterklaas ’s nachts op de daken op zijn paard rijdt en dat een’ Zwarte Piet ‘dan door de schoorsteen (of door een raam) klimt en de cadeautjes en / of snoep in hun schoenen stopt.

5 december

In veel gezinnen wordt de kinderen verteld dat Sinterklaas en Zwarte Piet een wekelijks bezoek brengen, zodat de kinderen hun schoen bij de open haard of raam achterlaten, dat wil zeggen elke zaterdag tot het belangrijkste Sinterklaasfeest op 5 december.De avond van 5 december heet St. Nicholas ‘Eve’ Sinterklaasavond ‘of’ Pakjesavond ‘(tegenwoordige avond). De kinderen zullen hun cadeautjes ontvangen tijdens de avond. Er zou een klop op de deur kunnen kloppen en je zou een zak vol geschenken kunnen vinden!Sinterklaasfeestjes worden vaak gehouden op St. Nicholas ‘Eve (5th), waar speurtochten worden gespeeld met gedichten en raadsels die de aanwijzingen geven. Kinderen volgen de aanwijzingen om kleine cadeautjes van Sinterklaas te vinden. Speciale koekjes en snoep worden ook op het feest gegeten. Eén type koekje wordt ‘briefdeken’ of ‘banketletter’ (lettercaketaart) genoemd, dat is gemaakt van marsepein of gebak. De koekjes zijn gemaakt in de vorm van de eerste letter van de namen van de mensen die op het feest zijn. Een ander zoet koekje dat op de feestjes wordt gegeten, is ‘pepernoot’, gemaakt met kaneel en specerijen in de koekenmix. Hier is een recept voor peppernoot. En hier is een recept voor kerstkrans, een Nederlandse kerstringtaart.

6 december

Op 6 december verlaat Sinterklaas (de verjaardag van Sinterklaas) Nederland met een stoomboot via de ingang van de Rotterdamse haven (Europa’s grootste haven), Hoek van Holland genaamd, en reist hij terug naar Spanje.Verrassingsgeschenken worden ook gegeven op St. Nicholas ‘Day. Een gebruik op de Sinterklaasfeesten, vaak binnen klassen op scholen, is dat ieders naam in een hoed wordt gestopt en dat iedereen de naam van iemand anders kiest – dan moeten ze een verrassingsgeschenk voor die persoon maken. De geschenken zijn vaak dingen die de persoon nuttig zou kunnen vinden met zijn favoriete hobby. De cadeaus worden geleverd met een gedicht naar binnen dat een idee geeft aan wie het cadeau heeft kunnen sturen, maar het is allemaal bedoeld als een mysterie! Dit is een soortgelijk gebruik als een geschenk dat in Duitsland wordt verzonden.

Kerstvieringen in Nederland staan ​​los van het bezoek van Sinterklaas!

Kerstdag zelf is een veel rustigere dag in Nederland, met een kerkdienst en familiemaaltijd. Soms is er ’s middags een speciale’ zondagsschool ‘in de kerk, waar het kerstverhaal en andere traditionele verhalen worden verteld. Dit zijn vaak de enige cadeautjes die kinderen op eerste kerstdag krijgen omdat ze al het grootste deel van hun cadeaus hebben ontvangen op St. Nicholas Day.Op kerstavond geloven Nederlandse kinderen dat de kerstman (die ook ‘kerstman’ / ‘Kerstman’ wordt genoemd om verwarring met Sinterklaas te voorkomen!) Uit Lapland in Finland komt om nog meer cadeautjes te bezorgen!Kerstdag staat bekend als ‘Eerste Kerstdag’ en de dag na Kerst wordt ‘Tweede Kerstdag’ genoemd. Op de tweede dag bezoeken mensen hun familie vaak en grote winkels zijn ook vaak open op Tweede Kerstdag. De traditionele manier om met het gezin te eten heet ‘gourmetten’, een klein kacheltje dat op tafel wordt gezet en waar iedereen zijn eigen maaltijd klaarmaakt terwijl hij zit.Veel mensen in Nederland hebben ook een kerstboom in hun huizen.

Tags:

Leave a comment