Hot!

Rusland

Rusland

Wat is Rusland? Nou, houten kerken, gouden koepels, eenvoudige boerenhuizen, prachtige wereldsteden vol met schatten. Dit land kent vele uitersten. Het natuurlijk bruisende Moskou, met daarin het bijzondere Kremlin, het rode plein en natuurlijk het stokoude centrum. Moskou is een stad vol met cultuur en historie die met de moderne tijd mees stroomt.

Hoofdstad

Wat elkaar tegenpolen zijn, zijn echt de twee Russische hoofdsteden. De inwoners in Sint-Petersburg vinden namelijk dat ze nog in de Tsaristische hoofdstad wonen, heel cultureel. Maar hier denkt Moskou weer anders over, die vinden dat mensen uit Sint-Petersburg gewoon een beetje overgebleven Europeanen zijn. De steden zijn dus beide enorm verschillend, maar is het beide zeker de moeite waard om te bezoeken. De reis naar hartje Moskou naar hartje Sint-Petersburg is zo’n 4,4 uur en dan ga je ook nog is met een hogesnelheidstrein.

U kunt ook voor een langzame route en dan kunt u ook de andere grote steden van Rusland bewonderen. Zo kunt u rustig genieten van het eenvoudige en rustige leven wat zich in Rusland plaats vindt. Prachtige kerken, mooie kloosters, schattige houten huisjes. Bezienswaardigheden in Rusland zijn bijzonder divers. Welke route u ook neemt, u zult zich verbazen over de grootheid van het megaland Rusland!

Het klimaat in Rusland

U zult bij Rusland al gauw denken aan een wat kouder klimaat. Maar in de zomer is dat zeker te weten niet het geval. Rusland heeft een landklimaat, en hierdoor kan het in de zomertijden ontzettend hoog oplopen. In het najaar en in het voorjaar zijn de temperaturen het aangenaamst.

Accommodaties in Rusland

Al gaat u op vakantie in Rusland is de kans groot dat u verblijft in een toeristenklassehotel of een middenklasse hotel. Per streek en land zijn deze hotels ontzettend verschillend. Hierbij geven wij het advies om vooral natuurlijk te letten op de prijs, maar ook de maaltijden, de sfeer, de badkamer, de ligging en dat soort praktijken. Veel van deze hotels voldoen aan de Westerse standaard. Maar ook sommige weer niet. De kamers zijn over het algemeen erg hygiënisch en netjes ingericht.

Eten en drinken in Rusland

Rusland kennen we natuurlijk van alle whisky en dranken. Maar wat we niet weten is dat de Russen houden van een nogal stevig ontbijt. Lekkere worstjes, pap, en pannenkoeken. Ook bestaat de lunch vaak uit warme gerechten en is ook aardig stevig, vlees, aardappelen of rijst, en met als toetje weer een zoet broodje. Ook worden vaak zure room en honing gebruikt als smaakmakers in Rusland. Net als hier in Nederland wordt de nationale wodka niet per glas maar per gram op de menukaart gezet. Ook wordt dit precies afgemeten met een maatglas. De Russische champagne wordt aangeboden in halfzoet en zoet en is een hele erge aanrader. In Rusland kennen ze niet bepaald de kroegsfeer die wij hier in Nederland hebben, drank wordt gewoon meegenomen naar huis. In Rusland zijn de mensen dol op een glas thee. Langs de weg kunt u dan ook kraampjes tegenkomen waarin ze warm water verkopen, of wordt het gratis ingeschonken voor de reizigers.